Jovanović sa ekipom / - FOTO: KK BUDUćNOST VOLI
02/10/2022 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost počinje sezonu, Split gost u "Morači"

Košarkaši Budućnost Volija započeće večeras novu sezonu utakmicom protiv Splita u "Morači" u prvom kolu ABA lige

Sa novim timom i novim trenerom Vladimirom Jovanovićem, pred podgoričkim klubom su obaveze i izazovi koje navijači jedva čekaju nakon duge pauze.

- Poslije težeg perioda za pripreme, u kojima nismo dugo mogli da računamo na sve igrače, pa smo imali i neke povrede, sada smo u mirnijem ritmu, ali kratkom, tek sedam dana. Nadam se dobroj utakmici, iako činjenice nisu na našoj strani, i da ćemo svaki meč i svaki trening koristiti da podignemo nivo igre. I kada smo bili nekompletni i sada kada smo kompletni, momci su imali visoku radnu etiku. Nadam se da će kohezija između njih donijeti dobre rezultate, a da ćemo taj period koji nam nedostaje maksimalno skratiti. Još nemamo standardne naše igre, potrebni su nam. Nadam se da ćemo i uz njihovu pomoć ubrzati proces kroz koji prolazimo, a da će oni biti sastavni dio naše priče - kazao je trener Jovanović.

Sa druge strane, Splićani svjesno prepuštaju ulogu favorita ekipi Budućnosti.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica. Vidi se da smo „kratki”, mlađi će pokušati dati koliko mogu, ali jasno je da su još zeleni. Idemo u Podgoricu igrati protiv jednog od favorita lige, ali moramo cijelu sezonu tražiti taj brejk vani, pobjedu u gostima. Tražićemo je od prve utakmice. Ako imamo i samo jedan posto šansi, pokušaćemo to iskoristiti - kazao je trener Splita Srđan Subotić.

Meć u dvorani "Morača" igra se od 19 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:12