Igrao u Makedoniji i Bosni i Hercegovini / -FOTO: KK PODGORICA
25/07/2024 u 22:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Džošua Skot potpisao za Podgoricu Bemaks

Dvadesetšestogodišnji, 185 plej, koji je igrao na Floridi, kao i koledžu u Džeksonvilu je peto pojačanje Podgoričana

Američki plejmejker Džošua Skot peto je pojačanje košarkaša Podgorice Bemaks, nakon Mihaila Mušikića, Pavla Đurišića, Balšu Živanovića i Vasilija Milovića.

Dvadesetšestogodišnji, 185 plej igrao je na Floridi, kao i koledžu u Džeksonvilu. Međutim, imao je i evropsko iskustvo. Minule sezone igrao je prvo u Slovačkoj, a zatim je nastupao i na Novom Zelandu. Skot je bio u ekipi Handlove i na 24 meča slovačke lige imao je prosjek 17.2 poena, 6.8 asistencija i 5.4 skokova. Na Novom Zelandu igrao je za Franklin Bulse, gdje je na 19 utakmica imao 12.8 poena i 4.7 asistencija po meču. Osim u Slovačkoj, ima iskustvo igranja u Evropi, jer je bio u Bosni i Hercegovini, gdje je nosio dres Slobode iz Tuzle, za koju je imao prosjek od 13.5 poena i 3.7 asistencija. Takođe, igrao je u Austriji za Kapfenberg i u Sjevernoj Makedoniji za Kožuv.

-Radujem se što ću naredne sezone biti u Podgorici. Upoznat sam da se radi o klubu koji ima mnogo mladih talentovanih igrača i vjerujem da će ovo biti sjajna sezona. Nakon razgovora sa agentom, a zatim i ljudima iz stručnog štaba, smatram da sam napravio dobr potez, jer je Podgorica bila odlična prilika za mene i moj stil košarke, gdje ću igrati sa talentovanim igračima u veoma zanimljivoj ligi, gdje su svi konkurentni, kazao je za klupski sajt Džošua Skot.

Košarkaši Podgorice Bemaks naredne sezone u ABA 2 ligi kreću iz grupe C, gdje će im rivali biti Široki, Pelister i Vršac, a novi član crnogorskog tima upoznat je sa kvalitetom regionalnog takmičenja.

-Razgovorao sam sa nekoliko mojih prijatelja koji su mi objasnili kvalitet lige. Upoznat sam sa nekoliko klubova, a kroz razgovor sam čuo samo pozitivne stvari, tako da se radujem novom izazovu, rekao je Skot.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:30