Mihailović i selektor Radović / -FOTO: KSCG
18/02/2024 u 13:34 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mihailović: Razmišljamo samo o Njemcima

Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč – istakao je prvotimac Budućnost Volija

Najbolja crnogorska košarkaška reprezentacija u „Bemaks areni“ se prirpema za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi put od septembra prošle godine, kada su osvojili 11. mjesto na Mundobasketu, naši košarkaši su ponovo na okupu, ali selektor Boško Radović sa saradnicima još nema na okupu sve reprezentativce. No, bez obzira na to, igrači koji su stigli sprovode pripreme za prvi „prozor“ u okviru kojeg Crnu Goru očekuje gostovanje Njemačkoj (22. februar) i tri dana kasnije meč sa Švedskom u „Morači“.

-Lijepo je ponovo biti sa ovim momcima i biti dio reprezentacije. Prvi put nakon ljeta i sjajnog rezultata na Svjetskom prvenstvu okupili smo se povodom novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket. Mislim da smo ovo novo okupljanje dočekali u dobrom raspoloženju, vedrom duhu i sjajnoj atmosferi. Čekamo da još da nam se priključe neki igrači, a onda da prođemo kroz te neke setove i da se spremimo što je bolje moguće za prvi meč u gostima protiv Njemačke. Idemo od utakmice do utakmice, tako da ćemo tek nakon duela u Njemačkoj razmišljati o Šveđanima – kazao je Vladimir Mihailović, bek crvenih, a prenosi sajt KSCG.

Crna Gora je četiri puta igrala na prvenstvima Evrope, a samo je propustila Eurobasket održan 2015. godine u Njemačkoj, Letoniji, Francuskoj i Hrvatskoj. Sada „crveni“ želi odlazak na još jedno veliko takmičenje u grupi sa svjetskim prvakom, Njemačkom, te Švedskom i Bugarskom. Tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na prvenstvo čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

-Nepotrebno je baviti se kalkulacijama. Znamo da tri tima iz grupe idu dalje, ali ne treba se na taj način opterećivati ili pomisliti da će biti lako. Sada je maksimalan fokus na prvi,,prozor” i trenutno samo o narednom meču, a to je gostovanje Njemačkoj. Početak je kvalifikacija, novi ciklus, pitanje je u kakvim će sastavima svi nastupiti, ali to je za neku drugu diskusiju, jer standardno kada su kvalifikacije u pitanju da su specifični sastavi, ali mislim da ćemo biti spremni da pružimo dobru partiju u Njemačkoj, pa možda eventualno i da iznenadimo.

Prvotimac Budućnost Volija je poručio da je atmosfera u nacionalnom timu odlična.

-To je praktično uvijek tako, neki čak imaju još da igraju, ali svi koji su od prvog dana ovdje nastojimo da se osvježimo i zadržimo dobar nivo forme za utakmice koje slijede – zaključio je Mihailović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:06