Радончић је играо и у претквалификацијама / - фото: КСЦГ
22/11/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радовићу се на прозивци јавило само осам кошаркаша

Црногорци у петак у Поу против Француске почињу квалификације за Мундобаскет. Раднончић срећан што је поново међу репрезентативцима

Селектор кошаркашке репрезентације Црне Горе, Бошко Радовић, обавио је прозивку за старт квалификација за Мундобаскет.

Радовић је на провом тренингу рачунао на осам играча.

То су играчи Будућности Џастин Кобс, Петар Поповић, Зоран Николић и Филип Баровић, Владимир Михаиловић из Морнара, Машан Врбица из сарајевског Спарса, Дино Радончић из Сарагосе и Радосав Спасоjевић из Сутjеске.

Током дана ће из Улма стићи Федор Жугић и Немања Радовић, играч шпанске Мурсиjе.

Списак од 12 играча у уторак ће комплетирати Никола Павличевић и Андриjа Славковић, коjи вечерас играjу за СЦ Дерби против Црвене Звезде.

Први ривал Црне Горе у квалификацијама ће бити Француска у Поу у петак.

Француска jе увиjек тежак противник. Скоро сваке квалификациjе играмо против њих, добро их познајемо и можемо да им пружимо отпор. Jош не знам састав Португала, али играмо кући и ту утакмицу морамо да добиjемо и сигуран сам да ћемо дати све од себе – истакао jе Дино Радончић.

„Црвени” неће калкулисати, већ у сваком мечу иду на побједу.

Француска jе кошаркашка велесила и са другом и са трећом екипом они могу доста тога да ураде, али треба да радимо на томе да покушамо да их изненадимо и да Португал добиjемо код куће – поручио је Радончић.

Проблем за Радовића и његове изабранике је и што ће у пуном саставу имати тек два тренинга пред пут коjи jе планиран за сриjеду. Ипак добар дио кошаркаша jе већ неко вриjеме дио националног тима што ће значити у условима када тренинга за припремиму меча готово да нема.

Имамо доста кошаркаша из jедног тима, ту су и кошаркаши коjи су репрезентативци дуги низ година, тако да се добро познаjемо, требаће нам пар тренинга да се укомпонуjемо и пружимо отпор Францускоj. Видио сам да ће им фалити доста кошаркаша, као и нама, али вjеруjемо да ћемо добро то одрадити. Свjесни смо да у овоj групи сем Француске можемо друге екипе итекако да добиjемо, али морамо бити фокусирани, сигурно неће бити лако. Окупили смо се, волимо да будемо са репрезентаиjом и jедва чекамо да почне – казао jе Радончић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:57