Vlado Šćepanović / - FOTO: ABA LIGA
30/08/2022 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćepanović: Vučević i Ivanović nisu tu i to treba prihvatiti

Svaka pobjeda na Evropskom prvenstvu (EP) bila bi veliki uspjeh crnogorske reprezentacije i priča za sebe, ocijenio je legendarni crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović

Prvi kapiten reprezentacije Crne Gore, govoreći o očekivanjima od predstojećeg EP, kazao je da su crnogorski košarkaši pokazali da mogu da se nose i sa najačim protivnicima.

- Pobjedom protiv Francuske poslali su svima poruku da treba ozbiljno da nas shvate i da nijednoj reprezentaciji neće biti lako igrati protiv nas, naprotiv - rekao je Šćepanović agenciji MINA.

Komentarišući odsustvo Nikole Vučevića i Nikole Ivanovića, trofejni košarkaš kazao je da je veliki hendikep neigranje njih dvojice.

- To treba prihvatiti i ne razmišljati više o tome. To su dvojica izvanrednih igrača i ličnosti i velikih pobjednika. Izuzetno cijenim obojicu u svakom pogledu. Nisu tu i svaka priča treba tu da se završi, šta bi bilo kad bi bilo je najveći neprijatelj stvarnosti i sadašnjiosti - rekao je Šćepanović.

On je naglasio da Crna Gora ima igrače koji su pokazali da mogu ispuniti i najviše zadatke i protiv najjačih.

- Sa raspoloživom snagama treba ići korak po korak i pobjedu po pobjedu - rekao je Šćepanović.

Nekadašnji igrač i trener Budućnosti je, govoreći o predstojećem šampionatu, kazao da su mu, gledajući neke utakmice u posljednjem periodu, sve veće nedoumice oko toga koja bi reprezentacija mogla biti prvak Evrope.

- Slovenija sa Lukom Dončićem, Srbija sa Nikolom Jokićem, Grčka sa Janisom Atetokunmpom, Španci, Francuzi, Litvanci. Po meni među ovim reprezentacijama treba tražiti najbolju. Odlučivaće nijanse - rekao je Šćepanović.

On smatra da je Srbija sa Jokićem možda i najbliža trofeju, ali da to niko sa sigurnoću ne može reći.

- On je pravi lider, igrač koji pravi ogromnu razliku i koji sve svoje saigrače čini boljim - rekao je Šćepanović.

Prema njegovim riječima, predstojeći šampionat je jedan od najačih od Evropskog prvenstva 2001. godine u Istanbulu.

- Sve ove reprezentacije koje sam nobrojao imaju nevjerovatan individualni kvalitet i ko bude igrao više kao tim i podredio svoj kvalitet timu, ima najveću šansu - rekao je Šćepanović.

On je kazao da je teško reći ko će obilježiti EP, navodeći da će to svakako biti igrači koji su nosioci reprezentacija koje će voditi glavnu riječ.

- Od njih i njihove spremnosti da daju sve za tim zavisiće i konačan plasman - rekao je Šćepanović.

Govoreći o šansama reprezentacija bivše državne, on je kazao da se najviše očekuje od Srbije i Slovenije.

- Iskreno se nadam da će i Crna Gora pomrsiti mnogima konce i biti najprijatnije iznenađenje prvenstva - rekao je Šćepanović.

Komentarišući odustvo nekoliko mladih igrača, koji nijesu prihvatili poziv selektora Boška Radovića, on je kazao da je to uvijek delikatno pitanje.

- Govorim iz svog ugla, kada sam bio igrač. Uvijek sam se odazivao pozivu, jer sam smatrao da je to vrhunac u karijeri svakog sportiste. Postoje naravno i objektivni razlozi koje treba poštovati, to su oporavci od povrede, neke baš lične i privatne stvari, koje mogu biti baš bitne. Svakako treba imati baš ozbiljan razlog da se ne odazovete - rekao je Šćepanović.

On smatra da za dobrobit budućnosti košarke i reprezentacije treba biti pun razumijevanja i tolerancije i uvijek pokusati naći zajednički jezik i rješenja.

Legendarni as u trofejnoj klupskoj i reprezentativnoj karijeri ima titule prvaka svijeta 1998. u Grčkoj i Evrope 2001. u Turskoj, kao i evropsku bronzu 1999. godine u Francuskoj.

Crnu Goru je 2011. godine predvodio na EP u Litvaniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:48