Nedović i Anđušić / - FOTO: ABA LIGA
24/01/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvezda prijeti da neće igrati Kup Radivoja Koraća i traži da Partizan bude kažnjen

Košarkaški klub Crvena zvezda zaprijetio je da neće igrati nacionalni Kup Srbije, odnosno Kup Radivoja Koraća, ukoliko Partizan ne bude kažnjen zbog prošlogodišnjeg istupanja iz srpske Superlige

- Klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15-18.02.2023. godine donijeti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

KK Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namjere da umanji uspjeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam mjeseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primjenjuju.

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda  je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvijek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rješenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena!KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podsjeća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primjenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!

Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom? - navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Partizan je pred sezonu 2021/2022 u Superligi Srbije napustio takmičenje prije početka borbe za titulu prvaka Srbije pozivajući se na dešavanja iz finalne serije ABA lige, kada je duel sa Crvenom zvezdom obilježio niz incidenata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:19