/ MINISTARSTVO SPORTA - JEDRILIčARI
06/09/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević: Predložićemo da sportista koji učestvuje više puta na Olimpijadi dobije nacionalnu penziju

Naše jedriličare očekuje Svjetsko prvenstvo u Australiji, Evropsko prvenstvo, i, nadamo se, Olimpijada u Parizu, tokom naredne godine

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas rukovodstvo i naše istaknute takmičare Jedriličarskog saveza Crne Gore.

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u jedrenju za olimpijske klase u Holandiji, Crnu Goru su predstavljali Milivoj Dukić i Ilija Marković, koji su se borili za olimpijsku vizu  za Pariz. Crnogorski jedriličar Nikola Golubović stigao je do srebrne medalje u seniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu u klasi ILCA 6 za seniore i juniore.

Ministar Lalošević izrazio je zadovoljstvo zbog njihove posjete i dodao da je ponosan na postignute rezultate, te da su ti mladi ljudi sa svojim trenerima pokazali da sportisti iz male Crne Gore mogu doći do velikih svjetskih takmičenja.

- U novom Zakonu o sportu, koji će se uskoro naći pred Vladom, pokušaćemo da izdejstvujemo princip da sportista koji učestvuje tri, ili više, puta na Olimpijadi dobije nacionalnu penziju. To je velika stvar za sadašnje i buduće sportiste. Takođe, ideja koja je naišla na pozitivne reakcije jeste da jedriličari Jedriličarskog saveza budu zaposleni u našoj Mornarici. Kao što je slučaj u svim zemljama Evropske Unije. Ostaje nam da vidimo da li ćemo tu ideju moći realizovati- kazao je ministar Lalošević na sastanku.

Direktor direktorata za sport u Ministarstvu Zoran Jojić kazao je postignuti rezultati Dukića, Markovića i Golubovića služe na ponos svojoj zemlji i da je siguran da će i ubuduće ići uzlaznom putanjom.

 - Vaša podrška nam puno znači. Moram istaći da praksa koju sada imamo u našem odnosu sa ministrom i menadžmentom Ministarstva ranije nije postojala. Rezultati koje postižemo su dijelom i vaši. Trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način-  kazao je Dukić ministru Laloševiću.

Naše jedriličare očekuje Svjetsko prvenstvo u Australiji, Evropsko prvenstvo, i, nadamo se, Olimpijada u Parizu, tokom naredne godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:56