Zlatko Dalić / - FOTO: CROPIX
12/12/2022 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dalić: Mislio sam da je mjesto u finalu i polufinalu rezervisano za veće face

Fudbaleri Hrvatske igraće sjutra veče sa Argentinom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru

"Vatreni" su na propšlom šampionatu dogurali do finala, a sada će imati priliku da ponove veliki uspjeh.

- Nisam mogao ni da zamislim da ću Hrvatsku da vodim u finalu, pa u polufinalu Mundijala. Mislio sam da je to mjesto rezervisano za neke veće face. Šta god da se desi, ponosan sam na moj posao u Hrvatskoj. Niko ovo nije očekivao. Moj ponos je do neba. Srećan sam čovjek, ni snovi mi nisu išli ovako visoko - kazao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić i dodao.

- Ušli smo među četiri najbolje ekipe što je velika stvar za Hrvatsku. Sad hoćemo i želimo više. Igramo protiv velike Argentine koju predvodi veliki Leo Mesi i oni sigurno imaju veći pritisak nego što ga ima Hrvatska. Analizirali smo protivnika, znamo šta i kako igraju i u kojem smjeru žele da odvedu utakmicu. Optimista i vjerujem igračima. Pokazali su kvalitet, karakter, ne bi ušli u polufinale bez toga. Nećemo se puno prilagođavati protivniku, igraćemo svoj način i stil fudbala.

Zatim je Dalić analizirao sastav Argentine.

- Analizirali smo i vidjeli da je Mesi u velikoj formi i da može sam da riješi meč. Ali i da ima strašnu podršku saigrača u agresivnosti i kompaktnosti. Oni su jako dobro izbalansiran sastav. Protiv Holandije su se na kraju malo opustili, nisu očekivali povratak rivala u utakmicu... Sada očekujem još bolju i još čvršću Argentinu. Ovo je za njih velika utakmica, imaju veći pritisak od nas. Imaće sjajnu podršku sa tribina, veliki dio stadiona će biti njihovi navijači. Nama je to hendikep, ali ne žalimo se. Idemo da igramo polufinale i uživamo protiv jedne od najvećih ekipa i jednog od najvećih igrača - rekao je Dalić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:14