Iznenađeni i razočarani / -FOTO: ATK PODGORIčKI MARATON
06/09/2024 u 15:59 h
Portal DANPortal DAN
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ATK Podgorički maraton: Glavni grad za rekreativnu trku izdvojio 50.000 eura

Čelnici ATK Podgorički maraton iznenađeni i razočarani odlukom Sekretarijata za sport Glavnog grada da podrži Triatlon klub Akademija Majer u organizaciji ulične trke "Podgorica trči", i to 10. novembra, kada je na programu 31. Podgorički maraton u 27. Prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini

Čelnici Atletskog trkačkog kluba Podgorički maraton su iznenađeni i razočarani odlukom Sekretarijata za sport Glavnog grada da podrži Triatlon klub Akademija Majer u organizaciji ulične trke "Podgorica trči", i to 10. novembra, kada je na programu 31. Podgorički maraton u 27. Prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini. Saopštenje ATK Podgorički maraton prenosimo u cjelosti:

-Sa velikim iznenađenjem pročitali smo objavu da Triatlon klub Akademija Majer iz Podgorice u terminu 10. novembra 2024.godine organizuje trku "Podgorica trči". Čuđenje je iz razloga jer se u tom terminu u Kalendaru ASCG nalazi već planirano održavanje 31. Podgoričkog maratona i 27. Prvenstvo Crne Gore u ovoj disciplini. Neshvatljivo je da Triatlon klub Akademija Majer, zajedno i uz podršku Sekretarijata za sport Glavnog grada, koji ulaže velika finansijska sredstva za manifestaciju sa koje se rezultati ne priznaju i mnoge atletičare iz okruženja namjerno dovode u zabludu, samo da bi došli da se takmiče na ovu manifestaciju i platili značajno visoku kotizaciju. Cilj je očigledno prevariti sportiste i uzeti im novac, ne obaveštavajući ih da je ovo manifestacija rekreativnog karaktera. O nelegitimnosti održavanja ove trke, Atletski trkački klub Podgorički maraton - tehnički organizator Podgoričkog maratona kojeg je organizovao punih 30 godina, uz podršku Glavnog Grada, obavijestio je predsjednicu Skupštine Glavnog grada prof. dr. Jelenu Borovinić Bojović, gradonačelnicu prof. dr. Oliveru Injac, zamjenika gradonačelnice Luku Rakčevića i sekretara Sekretarijata za sport Glavnog grada Igora Vujačića dopisima od 13. juna 2024. godine, tražeći sastanak i iznoseći sve činjenice o nelegitimnom održavanju ove trke, prilažući dokumentaciju i Ugovor o organizovanju ove trke za koju je iz kase Glavnog grada za 2023. godinu uplaćeno 50.000 eura. Na fejbuk stranici Podgoričkog maratona dostavljene su na uvid javnosti kopije navedenih dokumenata. Takođe na uvid je i Ugovor gdje se iz člana dva vidi da izvršilac nije organizovao manifestaciju u skladu sa Pravilima Svjetske atletske federacije i Atletskog saveza Crne Gore, kao i izvod iz Pravila i propozicija iz ASCG o načinu priznavanja rezultata za ovakve trke, kopiju člana 92 Zakona o sportu, gdje se iz svih ovih elemenata vidi da ova trka-manifestacija ne može imati takmičarski karakter jer se organizuje bez dozvole ASCG, stoji u saopštenju Atletskog trkačkog kluba Podgorički maraton.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 21:57