Važni mečevi čekaju lavice / Foto: Srđan Boljević
27/03/2024 u 10:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojana Popović objavila spisak igračica za mečeve sa Turskom i Bugarskom

Pred lavicama je završnica kvalifikacija za EP i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Za žensku rukometnu reprezengaciju Crne Gore April je najvažniji mjesec u 2024. godini. Pred „lavicama“ su finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i mečevi sa Turskom i Bugarskom, a selektorka Bojana Popović danas je objavila spisak igračica na koje računa za te mečeve. Na njemu se nalaze: golmani: Marina Rajčić, Armel Atingre, Anastasija Babović; krila: Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Anastasija Marsenić, Nina Bulatović, Nađa Kadović; bekovi: Itana Grbić, Matea Pletikosić, Jelena Despotović, Tanja Ivanović, Jelena Vukčević, Nada Ćorović, Ilda Kepić, Đurđina Malović, Nikolina Marković; pivoti: Tatjana Brnović, Nikolina Vukčević, Bobana Klikovac, Andrijana Popović.  

„Crvene“ će se okupiti u ponedjeljak, a u srijedu u Rizeu i nedjelju u Podgorici očekuju ih dueli protiv Turske, odnosno Bugarske na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u novembru i decembru u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Ti dueli su uvertira za najveći izazov – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji ih očekuje od 11. do 14. aprila u njemačkom Ulmu.

Sa dvije pobjede protiv Srbije, crnogorska reprezentacija praktično je osigurala prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, pa će duele protiv Turske i Bugarske, pokušati da iskoristi za uigravanje za veliki izazov u Ulmu, gdje će domaćin Njemačka, Slovenija i Paragvaj, biti rivali u borbi za dvije pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu.

image
-FOTO: RSCG

U odnosu na posljednju EHF sedmicu i duele protiv Srbije u martu, selektorka Bojana Popović ne može da računa na pivota Ivanu Godeč koja je povrijeđena, a na spisku je ponovo povremena reprezentativka Nikolina Vukčević. U nacionalni tim nakon oporavka od povrede vraća se Andrijana Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 00:43