Predsjednici Vujović i Vojinović na prošlom festivalu / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
22/09/2023 u 16:25 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budva domaćin ljetnjeg festivala "Sport za sve"

Takmičenje se odvijati u 14 disciplina

Tradicionalni Ljetnji festival Sporta za sve, koji zajednički organizuju Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve i Asocijacija Sporta za sve Srbije biće održan u Budvi od 27. septembra do 1. oktobra. Domaćin festa je hotelsko preduzeće "Budvanska rivijera". Delegacije srpskog i crnogorskog Sporta za sve su nedavno sa domaćinom utanačili bitne organizacione aktivnosti, izvršili rezervaciju smještajnih kapaciteta i sportskih objekata. Ljetnji Festival okuplja ne samo učesnike iz Srbije i Crne Gore, već iz Rumunije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Turske, Albanije i BiH pa je poprimio Balkanski karakter jer se očekuje dolazak preko 400 rekreativaca. Bogat takmičarski i rekreativni program, stručna tribina i mogućnost odmora i zabave, utiču da je masovan odziv učesnika.

Gligorije Vojinović predsjednik Crnogorskog Saveza sportske rekreacije Sport za sve, tim povodom je rekao:

-O dosadašnjoj afirmaciji i uspješnosti ovog događaja dovoljno govori činjenica da je MOK u dva navrata bio njen generalni pokrovitelj. Podatak da traje duže od tri decenije takođe je potvrda kvaliteta. Biće to prilika da zainteresovani učesnici kroz takmičarski dio programa sumiraju svoje rezultate, provjere svoju fizičku kondiciju a kroz društveno zabavne sadržaje osjete sve ljepote rekreacije. Uvjeren sam da će na ovom, narednom Ljetnjem festivalu, organizatori, naše dvije asocijacije, učiniti sve da boravak svim rekreativcima bude nezaboravan – kazao je Vojinović.

Takmičarski program Ljetnjeg festivala je izuzetno bogat, a održava se u 14 sportskih disciplina: Mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stoni tenis, streljaštvo, šah, pikado, badminton, nogo tenis, nadvlačenje konopca, plivanje i petanque. Za najbolje su predviđeni pehari, medalje i diplome.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:59