Sa otvaranja susreta / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
21/08/2023 u 16:50 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čak 189 rekreativaca iz deset crnogorskih opština

Na programu u Rožajama su bile discipline: nabacivanje obručeva, pikado, šut na gol i plojka

Rožaje je bilo domaćin susreta veteranskih društava Crne Gore i po masovnosti učesnika je oboren rekord koji uskoro neće biti prevaziđen. Čak 189 rekreativaca iz deset crnogorskih opština: Nikšića, Cetinja, Podgorice, Bijelog Polja, Gusinja, Plava, Andrijevice, Petnjice, Berana i Rožaja je kroz četiri takmičarske discipline provjerilo stepen pripremljenosti.

Organizator susreta je bilo DSR Veterani Rožaje, a pod pokroviteljstvom Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

Po tri najbolja takmičara u obje konkurencije su nagrađeni medaljama i diplomama. Na programu su bile discipline: nabacivanje obručeva, pikado, šut na gol i plojka.

Nakon intoniranja himne, Mevludin Mulić, predsjednik rožajskih veterana je pozdravio učesnike, zahvalio im na masovnom odzivu i poželio dobrodošlicu sa željom da u fer i sportskoj borbi ostvare što bolje rezultate. Zatim se u ime Sporta za sve rekeativcima obratio član UO Radislav Jovanović, a susrete je zvanično otvorio Ismet Kalač, podpredsjednik Opštine Rošaje.

 –Vi ste ovdje uvijek dobrodošli na ovakvim manifestacijama, ali i u svim drugim prilikama Rožaje vas očekuje otvorenog srca, naglasio je Kalač.

Prave ovacije svih učesnika pobrali su članovi KUD "Vrelo Ibra", koji su se nakon svog programa družili sa sportistima trećeg doba.

Vrijedan pobjednički pehar poslije velike borbe pripao je Veteranima Cetinja, koji su samo za bod nadmašili velikog konkurenta Vojne veterane iz Podgorice.

Pobjednici po disciplinama - nabacivanje obručeva: Tanja Popović (Nikšić), Budo Kaluđerović (Cetinje); pikado: Zora Tripković (Vojni veterani), Radislav Jovanović (Nikšić); šut na gol: Branka Drobnjak (Nikšić), Lazar Kraljević (Cetinje); plojka: Milena Šofranac (Cetinje), Husein Kapetanović (Bijelo Polje).

Ekipni plasman: Cetinje 28, Vojni veterani 27, Nikšić18, Bijelo Polje 13, Andrijevica 6 i Rožaje 4 boda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 00:49