Nenad Dulović / -FOTO: MINA
25/10/2023 u 21:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dulović: Idem po zlato

Crnogorski karatista vjerovao u uspjeh

Nakon velikog uspjeha i plasmana u finale 26. Svjetskog prvenstva u Budimpešti crnogorski karatista Nenad Dulović niјe krio zadovoljstvo. Do finala i borbe za zlato došao je nakon pet efektnih pobjeda.

Eliminisao je Tonija Noa Pizina iz Švajcarske 1:0, Žoakima Mendeša iz Portugala 6:4, Fahada Alkhatamija iz Saudijske Arabije 8:0, Italijana Đanluku De Viva 5:0 и u polufinalu Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:0. Na taj način Crnoj Gori osigurao je medalju, drugu u istoriji na planetarnim smotrama nakon što je 2016. godine Marina Raković u Lincu bila bronzana.

Rival u subotnjem finalu biće mu Francuz Stiven Da Kosta, zvanični evropski i svjetski šampion.

Dulović je kazao da mu je uspjeh još draži jer je finale Svjetskog prvenstva njegov rezultat dosadašnje karijere.

- Da li sam zadovoljan i srećan jesam, ali nijesam iznenađen. Vjerovao sam godinama unazad da mogu uspjeti na ovom nivou i samo je bilo pitanje vremena i trenutka. Drago mi je i što je medalja iz Budimpešte jubilarna 50. sa šampionatima Evrope i svijeta za moj klub. U godini jubileja i 50 godina postojanja 50 medalja za mog trenera Žarka Rakovića i moj klub Omladinac - rekao je Dulović agenciji MINA.

On se zahvalio drugovima iz reprezentacije koji su ga podrili i navijali za njega.

- Hvala selektoru Almiru Cecunjaninu. Čast mi je biti dio reprezentacije. Idemo dalje, finale je u subotu, a do tada imamo i ekipni nastup. I tu imamo šansu. Nadam se najboljem, nadam se pobjedi i očekujem zlato - rekao je Dulović.

Svjetske medalje u borbama, u muškoj konkurenciji, od crnogorskih karatista imaju još Veselin Mićović i Slavenko Bajić.

Od ostalih crnogorskih predstavnika drugog takmičarskog dana, Emre Saljiu (do 75) je poražen na startu od Davuta Nazmiradova iz Turkmenistana 9:1, dok je od Ksenije Rajović (do 61) bolja bila Italijanka Alesandra Manđakapra 10:0.

Do 60 kilograma, Matija Bojić poražen je od Prema Kumara Selvama iz Malezije 6:3, dok je Anja Jović (do 50) eliminisala Kipranku Irene Kontu, Džuna Cuki sa Filipina, dok je u trećem kolu povreda palca omela da bude bolja od Njemice Sare Hubrič.

Uspješna na startu bila je i Jovana Strujić (do 55) protiv Đulijane Novak (3:3), ali je u drugom kolu izgubila od Ane Černiševe 7:0.

Sjutra, trećeg takmičarskog dana, predviđena su ekipna takmičenja u katama i borbama, kao i početak nadmetanja u parakarateu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 06:36