Italija bolja od Belgije / -FOTO: FEDERHANDBALL.IT
17/03/2024 u 20:08 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italija zakazala baraž protiv Crne Gore

"Azuri" i u revanšu u Peskari dobili Belgiju

Rival muškoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore u majskom baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo biće selekcija Italije, koja je sa dvije pobjede protiv Belgije zakazala dvomeč protiv "lavova".

Nakon trijumfa u Haseltu (29:25), "azuri" su slavili i pred svojom publikom u Peskari sa 33:31.

U prvom poluvremenu Belgija je imala i tri gola prednosti (9:6), ali su Italijani uspjeli da se konsoliduju, pa se na odmor otišlo sa egalom (16:16). Nastavak je pripao "azurima" koji su imali i plus šest (27:21), i koji će imati priliku da se protiv Crne Gore bore za plasman na planetarnu smotru.

Do pobjede Italiju je večeras predvodio bek francuskog Istra Tomas Bortoli sa devet golova, dok je Tomazo de Anđelis postigao  pet pogodaka. 

Crna Gora će imati ulogu favorita, ali Italija se mora ozbiljno shvatiti.  Prvi meč je 8. ili 9. maja u Italiji, a revanš je tri dana kasnije u Sportskom centru "Morača". 

Pored Italije, baraž su izborile još selekcije Slovačke, Estonije i Litvanije.

Rezultati pretkola kvalifikacija: Italija - Belgija 33:31(prvi meč 29:25), Ukrajina - Estonija 33:41 (29:32), Izrael - Slovačka 24:26 (25:26), Litvanija- Finska 26:26 (4:3) - 20:20.

Parovi baraža: Italija - Crna Gora, Litvanija - Mađarska, Slovenija - Švajcarska, Portugal - Bosna i Hercegovina, Gruzija - Austrija, Island - Estonija, Grčka - Holandija, Španija - Srbija, Rumunija - Češka, Poljska - Slovačka, Farska Ostrva - Sjeverna Makedonija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 01:32