Milan Madžgalj i Milorad Vuletić / -FOTO: ASCG
19/04/2023 u 14:40 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izborni kongresi Evropske i Balkanske atletske federacije u Beogradu od 21. do 23. aprila

Atletski savez Crne Gore na kongresima će predstavljati predsjednik Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj

Kongres Evropske atletske federacije biće održan od 21. do 23. aprila 2023. godine u Beogradu. Kongres je izbornog karaktera i na četvorogodišnji mandat će se birati novi predsjednik, potpredsjednik i 13 članova Savjeta.

Prethodni Kongres održan je 2021. godine, od kad je funkciju predsjednika Evropske atletske federacije obavljao Bugarin Dobromir Kararinov, koji je tada bio predsjednik Balkanske atletske federacije. Pored njega, kandidat za predsjednika Evropske atletske federacije još je i Čeh Libor Varhanik, koji je trenutno potpredsjednik Evropske atletske federacije.

Takođe, u Beogradu će se 22. aprila održati Izborni kongres Balkanske atletske federacije, na kojem će se birati predsjednik i Izvršni odbor ABAF-a. Kandidati za predsjednika su Slobodan Branković iz Srbije i Fatih Sintimari iz Turske, koji su do sada obavljali funkciju kopredsjednika ABAF-a.

Na kongresu Evropske atletske federacije učestvovaće predstavnici 49 federacija, a na kongresu Balkanske atletske federacije predstavnici 22 federacije.

Atletski savez Crne Gore na kongresima u Beogradu predstavljaće predsjednik Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:16