Prof. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
16/05/2023 u 15:28 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jubilarna 20. međunarodna naučna konferencija CSA dobila vrijedan naučni epilog

Ukupno 78 naučnih radova u vidu abstrakta objavljeni su u časopisu Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine

Vrijedan naučni epilog dobila je 20. jubilarna međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije koja je održana u Dubrovniku.

Naime, ukupno 78 naučnih radova u vidu abstrakta objavljeni su u časopisu Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine (MJSSM) u broju Vol.12 No.S1. koji se nalazi u najcitiranijoj i najznačajnijoj svjetskoj naučnoj citatnoj bazi WOS - u.

Radove potpisuju po jednom ili više puta na stotine autora (383 imena se nalaze na ovim abstraktima, imajući u vidu da se određeni autori pojavljuju po više puta, dva a pojedini i tri puta) sa značajnih univerziteta iz 29 država i sa više kontinenata, a urednici ovog izdanja su prof. dr Duško Bjelica sa Univerziteta Crne Gore, prof. dr Damir Sekulica sa Sveučilišta i Splita i prof. dr Maja Pajek sa Univerziteta iz Ljubljane.

-Teme jubilarne naučne konferencije koja je imala i zapaženu doktorsku školu iz oblasti sportskih nauka sa devet izabranih predavača, čak osam plenarnih predavača u glavnim sesijama i dva work šopa predstavljene su pod motom ''Sport, fizička aktivnost i zdravlje – savremene perspektive'', kaže prof. dr Duško Bjelica predsjedavajući naučne konferencije.

Inače, partneri ovog prestižnog naučnog skupa Crnogorskoj sportskoj akademiji bili su: Kineziolški fakultetu sa Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, Fakultet sporta Univerziteta u Ljubljani, Crnogorski olimpijski komitet i FIEPS Evrope. Konferencija CSA je bila na programu Evropskog koledža sportskih nauka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:11