Са данашњег преса / -Фото: КСЦГ
20/05/2022 u 15:48 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карате репрезентациjа на ЕП у подмлађеном саставу

Шампионат jе на програму од 25. до 29. маjа.

Карате репрезентациjа Црне Горе на 57. Европском сениорском првенству наступиће у подмлађеном и значаjно промиjењеном саставу, саопштено jе из Карате савеза.

Шампионат jе на програму од 25. до 29. маjа.

Црногорски карате представљаће 19 такмичара – 12 у борбама и седам у катама.

Уочи пута, због здраствених проблема, отпао jе Стефан Гоjчевић.

У односу на прошлогодишнjи шампионат у Поречу неће наступити Ненад Дуловић, Марио Хоџић, Предраг Смоловић и Андриjа Фатић у мушкоj, односно Ана Драшковић, Jелена Максимовић, Ксениjа Раjовић и Драгана Конjевић у женскоj конкуренциjи.

Наступ jе, због повреде, морала да откаже и Марина Раковић.

Директор репрезентациjе Миодраг Радуновић казао jе да репрезентациjа путуjе у пуном саставу и да ће у Газиантепу наступити поjединачно и екипно, у катама и борбама.

“Без обзира што смо неправедно остали без средстава из Буджета успjели смо да обезбиjедимо новац и отпутуjемо на шампионат. Таква одлука Управе за спорт и младе jе неправедна jер смо имали сjаjан резултат прошле године. Надамо се да ће се та непрвда исправити”, казао jе Радуновић на конференциjи за новинаре.

Он jе истакао да ће репрезентациjа иако подмлађена дати све од себе да оствари добар резултат.

Селектор мушке екипе у борбама Алмир Цецунjанин казао jе да jе репрезентациjа одрадила два циклуса припрема и да jе задоволjан формом такмичара, али и волjом и желjом коjу су показали на тренинзима.

“Хендикеп jе изостанак контролних мечева, али кроз рад у клубовима и на припремама то смо покушали да надомjестимо. Од седам такмичара коjи ће наступити у Газиантепу нjих пет има манjе од 20 година. То показуjе да имамо младу екипу, али и да у будућности имамо на кога да рачунамо”, рекао jе Цецунjанин.

Он jе казао да наjвише очекуjе од Николе Маловића, наводећи да jе наjискусниjи и да годинама уназад доноси медалjе са великих такмиченjа.

“Надам се да ће тако бити и у Газиантепу и да ће сви такмичари дати све од себе. Жао jе што због повреде ниjесам могао да рачунам на Ненада Дуловића”, рекао jе Цецунjанин.

Селектор женске екипе у борбама Жарко Раковић казао jе да шампионат дочекуjе са новим тимом, у коjем нема Марине Раковић, Jелене Максимовић, Дргане Конjевић, Ана Драшковић.

“Тим jе потпуно другачиjи, много ослаблjен, али урадили смо све да се што боље представимо. Сигуран сам да ће дjевоjке дати све од себе”, рекао jе Раковић.

Он jе истакао да jе на припрему спортиста значаjно утицало недобиjанjе средстава из Буджета.

“Ниjесмо ишли на такмиченjе, ниjе било кампова. Урадили смо оно што jе до нас, такмичари што jе до нjих. Тренирали смо и спремали се колико смо могли”, рекао jе Раковић.

Према риjечима селекторке у катама за жене

Тиjане Поповић, кате су тешка и захтjевна дисциплина.

“Изненађенjа су риjетка. Ми смо неко ко воли да помjера границе, тако да се надам да ће тако бити и овог пута. Ката тим први пут наступа на тако jаком такмиченjу. Спремне смо, тренирале смо напорно”, рекла jе Поповић.

У борбама поjединачно код мушкараца наступиће Матиjа Боjић (до 60), Огнjен Оташевић (до 67), Балша Миличковић (до 75), Никола Маловић (до 84) и Неманjа Jововић (преко 84), док ће се само екипно такмичити Неманjа Микулић и Лазар Кукуличић.

У женскоj конкуренциjи, у борбама, поjединачно за медалjу бориће се Анjа Jовић (до 50), Анђела Ивановић (до 55), Василиса Буjић (до 68) и Милена Jовановић (преко 68), док ће Jована Стоjановић наступити само у екипноj конкуренциjи.

У катама поjединачно такмичиће се Бисерка Радуловић и Владимир Миjач, коjи ће бити и дио тима са Ариjаном Кочаном и Кенаном Никочевићем.

У женскоj конкуренциjи ката тим наступиће у саставу Маша Ђукановић, Мила Мраковић и Џена Цановић.

Такмичаре ће у Газиантепу предводити селектори Алмир Цецунjанин и Жарко Раковић у борбама, односно Милена Милачић и Тиjана Поповић у катама.

Част црногорског каратеа у Газиантепу, осим такмичара, браниће и судиjа Миодраг Радуновић.

Црногорску делегациjу предводиће секретар Велjко Брновић.

На прошлогодишнjем ЕП у Поречу црногорски каратисти освоjили су двиjе медалjе – мушка екипа у борбама сребрну и Jелена Максимовић бронзану.

Каратисти су на континенталним шампионтима у сениорскоj конкуренциjи, у кимону са црногорским грбом, до сада освоjили 11 медалjа – двиjе сребрне и девет бронзаних.

Сребрни jе, осим мушке екипе из Пореча, био Марио Ходжић 2019. у Гвадалахари, коjи има и бронзану медалjу, двиjе године раниjе, у турском Коћелиjу.

Бронзане медалjе осваjали су и Jелена Максимовић (2014. и 2021), Драгана Конjевић (2016), Марина Раковић (2012, 2013. и 2015), Никола Маловић (2019) и женски ката тим у саставу Милена Милачић, Тиjана и Бисерка Радуловић (2007).

Одлазак за Газиантеп предвиђен jе за 23. маj.

Мина

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:55