Takmičari KK Bar / -FOTO: KK BAR
24/05/2023 u 21:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

KK Bar najbolji na turniru "Roda kup 2023"

Barani su nastupili sa 41 takmičarom i osvojili 26 medalja

Karate klub Bar osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu i pobjednički pehar na prestižnom međunarodnom tradicionalnom karate turniru,,Roda kup 2023", koji se održao u sportskoj hali,,Ranko Žeravica". Na turniru je nastupilo 1200 takmičara i to iz osam država (Njemačka, Republika Kongo, Bugarska, Slovačka, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora). Barani su nastupili sa 41 takmičarom i osvojili 26 medalja (devet zlatnih, šest srebrnih i 11 bronzanih).

Zlatom u katama pojedinačno okitili su se: Nikola Milić (mlađi senior), Aleksa Janjić (junior), Benjamin Aljošević (kadet), kao i konkurenciji nada Aleksa Bajraktarević i Lana Stanković, koja je imala četiri sjajna meča i dokazala izuzetan potencijal. Čak tri kata tima bila su zlatna – u konkurenciji seniora (Nikola Milić, Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic), za kadete i juniore (Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic), kao i kadetkinje/juniorke (Arijana Kočan, Jovana Milić, Kristina Bokovac). Prvo mjesto pripalo je i timu u borbama ekipno, za konkurenciji kadeti/junior (Mihailo Gojaković, Jovan Đuranović, Đorđe Durutović, Dejan Dabanović)

Nikola Milić osvojio je i srebro, Ajsel Gervšic, koji je sa dva kata tima bio zlatni, osvojio je srebro u konkurenciji juniora pojedinačno, kao i u konkurenciji nada Hamed Erović. Srebrni su bili još u borbama pojedinačno Lazar Jovović (mlađi seniori -75 kg), Kenan Hodžić (kadeti, +63 kg) i Ardit Đonbaljaj (pioniri, -45 kg).

Bronzane medalje osvojili su – u katama pojedinačno Mila Mraković (seniorka), Arijana Kočan (juniorka), Esma Agović (kadetkinja), Nadja Knežević (za nade), a trećeplasirana su bila i dva kata tima u konkurenciji nada. Ženski kata tim činile su Lejla Duraković, Nađa Knežević i Lana Stanković, a muški Andrija Kosović, Aleksa Bajraktarević, Hamed Erović. U borbama pojedinačno treće mjesto osvojili su Lazar Jovović (senior,apsolutna kategorija), Mihailo Gojaković (junior, +68), Jovan Đuranović (junior, -68), Marijam Zahrane (juniorka, +59) i Andrija Kosović (nade, +47).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KK BAR
18. april 2024 02:59