Lavice željno iščekuju turnir / Foto: Lazar Ružić
08/04/2024 u 11:41 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Lavice" mislima u Ulmu, plasman na OI glavni cilj

Najbolje crnogorske rukometašice su u velikom stilu završile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabranice Bojane Popović su dekalsirale Bugarsku (35:17) i potvrdile prvo mjesto u grupi, ali su misli „lavica“ okrenute ka kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Crnogorke putuju u Ulm, gdje će im protivnice biti Paragvaj, Njemačka i Slovenija i protiv tih rivala će tražiti put ka Parizu. Sa turnira u Ulmu dvije selekcije će ići na Igre, a upravo je to glavni cilj crvenih.

- Volim izazovne utakmice, tada je adrenalin najjači i iskreno jedva čekam da sve krene, a znam da je isto i sa mojim saigračicama - poručila je Nikolina Vukčević, repreprentativka Crne Gore.

U mečevima sa Turskom i Bugarskom, Nikolina se vratila u reprezentaciju.

-S obzirom na to da smo ranije izborile plasman na Evropki šampionat, najvažnije je da smo ostale zdrave. Svakako, bile su to pripreme za sve ono što slijedi, što željno iščekujemo, a to je idemo spremne za turnir u Ulmu.

Vukčevićeva je poručila da ih protiv Paragvaja očekuje nešto lakši posao.

-Mislim da nijedan protivnik nije naivan. Očekuje se da Paragvaj bude malo lakši, ali vidjeli ste i protiv Turske da nikada ne znate šta može da se desi. Moramo maksimalno da uđemo u taj meč i da se spremimo za domaćina, pa Sloveniju – istakla je Nikolina Vukčević.

Tanja Ivanović, reprezentativka Crne Gore, kazala je uoči puta u Njemačku da je pred „lavicama“ naporan put kako bi stigli do Pariza.

-Paragvaj je spefična ekipa, ali znamo je sa Svjetskog prvenstva, tako da spremne smo za njih. S druge strane, Slovenija i Njemačka igraju nešto drugačiji rukomet, sličan našem. Sigurno jaki protivnici i neće biti nimalo lako. Ali,  vjerujem u naš tim. Mnogo puta smo pokazale da možemo sa svima da igramo samo treba da imamo našu energiju i borbenost – poručila je Tanja Ivanović.

 

Raspored „lavica“

četvrtak

Crna Gora – Paragvaj (20.15)

subota

Crna Gora – Njemačka (14.15)

nedjelja

Crna Gora – Slovenija (16.00)

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:50