Sjećanja na Nikolu ne blijede / -FOTO: FACEBOOK
24/05/2023 u 11:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Memorijalni odbojkaški turnir "Nikola - Niko Zenović" održan u Budvi

Odbojkaška svetkovina godinama okuplja veterane i amatere sa prostora nekadašnje Jugoslavije u znak sjećanja na istaknutog sportskog i odbojkaškog radnika

Nakon jednogodišnje pauze u Budvi je održan osmi Memorijalni turnir "Nikola Niko Zenović", odbojkaška svetkovina koja godinama okuplja veterane i amatere sa prostora nekadašnje Jugoslavije u znak sjećanja na istaknutog sportskog i odbojkaškog radnika, čije je ime upisano u istoriju jugoslovenske odbojke…

Niko je čitav svoj život utkao u ovaj sport – ljubitelji odbojke u Budvi, ali i šire ga pamte posebno kao dobrog i plemenitog čovjeka. Zato njegovi prijatelji, predvođeni sinovima Milom i Nemanjom, godinama uspješno organizuju memorijalni turnir, njemu u čast.

Na proteklih sedam turnira učešće je uzelo oko sto odbojkaških ekipa, a među njima mnogo osvajača olimpijskih, svjetskih i evropskih medalja…I ove godine na Budvansku rivijeru došle su mnoge legende ovog sporta – učešće je uzela i osvajačica bronzane medalje sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu 2006 u Japanu, Ivana Đerisilo, kao i proslavljeni odbojkaši Nikola Roganović, Goran Ivković… odbojkaški radnik Nenad Golijanin…

Sada je već izvjesno da je turnir, kada su u pitanju susreti veterana, najprestižniji u regionu, ili kako to posvjedočiše ovogodišnji učesnici i u ovom dijelu Evrope.

Turnir je svečano otvorio ministar sporta Vasilije Lalošević, a prisutne je pozdravio i veliki Nikov prijatelj Dragan Klarić.

Na ovogodišnjem izdanju nastupila je ukupno 21 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore – šest u ženskoj i 15 u muškoj konkurenciji. U dvorani Mediteranski sportski centar odigrano je ukupno 26 utakmica.

Učesnici osmog turnira "Nikola Zenović 2023" bili su: Eks Yu tim (Beograd), Mrežica (Kraljevo), Naisa (Niš), Rabotnički (Skoplje), Stjuardese (Beograd) i Zora (Podgorica) u ženskoj, te Lovćen (Cetinje), Lovćen 2 (Cetinje), "Krsto Radusinović" (Podgorica), Nik volej (Nikšić), Niš, Mrežica (Kraljevo), Piloti (Zemun), Prijatelji (Hrvatska), Tigrići (Beograd), Titograd (Podgorica), Vranje, Volej Vet's (Beograd), Uvijek prisutni (Kraljevo), www. Odbojkaška oprema (Slovenija) i "Nikola-Niko Zenović" (Budva) u muškoj konkurenciji.

Iako je rezultat bio u drugom planu, nakon velikih borbi za sveki poen, pobjednik u kategoriji veterani preko 45 godina bila je ekipa Volej Vet's, koja je u finalu savladala hrvatsku ekipu Prijatelji, u amaterskoj konkurenciji Tigrići su slavili protiv domaćina, ekipe "Nikola Niko Zenović", dok je u konkurenciji dama ekipa Eks Yu tim iz Beograda i Pule slavila u finalu protiv Stjuardese iz Beograda.

Po završetku turnira i dodjela priznanja najboljima, uz zagrljaje i pozdrave od svih se čula poruka: Vidimo se i naredne godine u Budvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 22:05