Милена Раичевић / - фото: РСЦГ
04/07/2021 u 15:18 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милена Раичевић неће путовати у Токио

Искусна црногорска рукометашица сматра да шансу треба да добију играчице које се тренутно налазе у бољој форми

Средњи бек Милена Раичевић неће бити дио рукометне репрезентације Црне Горе на Олимпиjским играма у Токиjу.

Након разговора са селекторком Боjаном Поповић, проциjењено jе да предност треба да добиjу играчице коjе су у бољоj форми и спремниjе да одговоре изазову трећег учешћа на наjвећоj свjетскоj смотри спортиста.

Осваjачица титуле првака Европе и сребрне олимпиjске медаље из 2012. године, вратила се у национални тим на почетку припрема након паузе коjу jе имала због порођаjа.

Са задовољством сам почела припреме са „лавицама” и радовала се сваком тренингу пред велики изазов као што су Олимпиjске игре. Напорно сам радила у жељи да достигнем потребни ниво форме и будем спремна да на наjбољи начин одговорим захтjевима стручног штаба. Досадашњи дио припрема jе ипак, показао да има играчица коjе су у бољоj форми, те да упркос моjоj великоj жељи, не треба да будем себична и заузимам мjесто дjевоjкама иза коjх jе такмичарска сезона и коjе су у овом тренутку, спремниjе да даjу значаjниjи допринос игри тима. Обавила сам разговор са селекторком Поповић, о одлуци су упознате и моjе саиграчице и вjеруjем да jе иста у наjбољем интересу тима, jер jе наjважниjе да у Токио путуjу наjспремниjе. Свим срцем ћу бити уз дjевоjке, увjерена да ће у Токиjу представљати Црну Гору на наjбољи могући начин, а мени предстоjи даљи рад, на клупском и индивидуалном плану, како би у будућим акциjама, могла у потпуности да одговорим ономе што су наjвиши захтjеви коjи се увиjек постављаjу пред наш национални тим – казала jе Раичевић у изjави за званични саjт Рукометног савеза Црне Горе.

Рукометашице Црне Горе у понедjељак путуjу за Мађарску, гдjе ће у уторак против домаћина и у сриjеду против Бразила, имати одличне провjере за Олимпиjске игре у Токиjу, коjе отвараjу 25. јула, дуелом са Анголе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:42