Sa drugog mjesta u drugu fazu / -FOTO: IHF
22/06/2024 u 13:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mlade rukometašice sa drugog mjesta u drugu fazu EP

Izabranice trenera Igora Markovića u duelu za prvo mjesto u grupi u Skoplju poražene od Portugala (34:31)

Rukometašice Crne Gore u glavnu rundu Svjetskog prvenstva za igračice do 20 godina u Sjevernoj Makedoniji idu kao drugoplasirane u grupi. Nakon pobjeda protiv Uzbekistana i Gvineje, izabranice trenera Igora Markovića u duelu za prvo mjesto u grupi poražene su od Portugala (34:31) u Skoplju.

U prvom poluvremenu "crvene" su nekoliko puta imale i tri gola prednosti, posljednji put u 28. minutu – 17:14. Portugalke su se ipak "vratile" i sa tri vezana gola došle do izjednačenja (17:17) na kraju prvog poluvremena. Crna Gora je posljednji put povela u 34. minutu kada je Vujadinović pogodila za 19:18, a posljednje izjednačenje viđeno je u 43. minutu, kada je nakon gola Marković na semaforu stajalo 23:23.

Finiš meča pripao je Portugalu koji je pobjedom potvrdio prvo mjesto u grupi i došao u dobru poziciju kada je u pitanju borba za plasman u četvrtfinale planetarne smotre.

Jelena Vukčević je bila najefikasnija u crnogorskom timu sa 10 golova, po pet su postigle Ivana Vujadinović i Nikolina Marković, dok je golmanka Marija Marsenić upisala 13 odbrana.

Rivali u glavnoj rundi biće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe H – Island je trenutno prvi sa četiri boda, dok će o drugom mjestu u direktnom duelu odlučivati domaćin Sjeverna Makedonija i Angola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 13:27