Pobjednička ekipa / -FOTO: TSCG
24/09/2023 u 11:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MTL: "Kurjaci“ dominantni, Žarković i Jovanović na Svjetskom prvenstvu

U muškom singlu Crna Gora ima novog šampiona. „Kurjaci“ su slavili dvostruku pobjedu, pošto je Marko Žarković pobijedio prošlogodišnjeg prvaka, Željka Janković

Podgorička ekipa „Kurjaci“ osvojila je i finalni turnir Montenegro Teqball League (MTL), koji je održan na Cetinju, time potvrdila učešće na Svjetskom prvenstvu na Tajlandu, a među najboljim tekerima planete u novembru naći će se i njen član Marko Žarković, kao najbolji igrač Crne Gore u singlu.

Završni turnir u Prijestonici donio je mnogo uzbuđenja i tekbol spektal.

Pogotovo u finalu glavne kategorije, muškog dubla, u kom su „Kurjaci“ pobijedili glavnog konkurenta, ekipu „Stroj LOB“, u tri seta, spasivši dvije meč lopte rivala.

Četvrti trijumf zaredom na MTL ljetnjoj turneji ostvarili su sa 2:1 u finalu (12:2, 4:12, 15:13).

„Kurjacima“ je plasman u finale bio dovoljan za mjesto u reprezentaciji i na Mundijalu, a do njega su došli spektakularnim preokretom protiv „Borca“ iz Bijelog Polja, koji nije iskoristio meč loptu.

U muškom singlu Crna Gora ima novog šampiona. „Kurjaci“ su slavili dvostruku pobjedu, pošto je Marko Žarković pobijedio prošlogodišnjeg prvaka, Željka Jankovića, 2:0 (12:5, 12:9) i potvrdio trijumf sa turnira u Tivtu, time bukirao kartu za Svjetsko prvenstvo.

I njegov saigrač, Andrija Jovanović, radovao se u još jednom finalu – zajedno sa Jovanom Zlatičanin osvojio je prvo mjesto u kategoriji mješovitog dubla. Ekipa „Profesori“ bila je bolja od para „PG Teqers 2“, koji čine Vaso Pejović i Sara Draganić, rezultatom 2:0 (12:5, 12:9).

Turnir na Cetinju, koji je bio dio projekta #BeActive i Evropske nedjelje sporta, obilježilo je i takmičenje dubla za dječake, u kom su najbolji bili Vaslilije Jablan i Simon Kršić, koji su u finalu pobijedili Bogdana Borilovića i Danila Maljevića 2:0 (12:11, 12:3) i osvojili po Intersport vaučer od 100 eura.

Tekbol kao sport doživljava procvat na Cetinju, koje već ima nekoliko TEQ stolova, a njegovu multifunkcionalnost i sport koji na njemu može da se igra, TEQ Voly, demonstrirali su članovi OK Lovćen, novog crnogorskog superligaša.

Ljetnja turneja u Crnogorskoj tekbol ligi zaključena je turnirom za pamćenje, koji je okupio 64 takmičara u četiri kategorije, koji su se nadmetali za nagradni fond od 1.500 eura. Ipak, još uvijek nije gotovo tekbol ljeto za naše igrače – 30. septembra čeka ih posljednji, peti turnir Adriatic Teqball League, koji će se održati u Skoplju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:45