Amir Papazi tri puta postavljao rekord Crne Gore u bacanju koplja / - ASCG
02/05/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na 30. jubilarnom atletskom mitingu u Baru, Amir Papazi tri puta postavljao rekord Crne Gore u bacanju koplja

Trideseti jubilarni Atletski miting u Baru protekao je u znaku atletskog reprezentativca Crne Gore u bacanju koplja Amira Papazija, člana atletskog kluba “Tempo” iz Bara.

Kako su saopštili iz Atletske federacije Crne Gore (ASCG), ovaj dvadesettrogodišnji atletičar dobio je najviše aplauza za izvardedne rezultate u disciplini bacanje koplja, gdje je tri puta popravljao rekord Crne Gore.

- Papazi je sa hicima 70.13m, 70,47 m i na kraju 72 m postavio novi rekord Crne Gore. Dosadašnji rekord u disciplini bacanje koplja bio je u vlasništvu Papazija, a postignut je 28.8.2022. godine u Baru sa 69,14 m. Papazi je ovim rezultatom najavio da crnogorska atletika u njemu dobija novog kvalitenog takmičara od koga se u narednom periodu očekuju još značajniji rezultati - kazali su iz ASCG.

Takođe, u konkurenciji juniora blistao je mladi atletičar Matija Vojvodić, član AK”Mornar” iz Bara, koji je u disciplini 110 m prepone postavio novi juniorski rekord sa rezultatom 14.71 sekundi.

Dosadašnji rekord držao je Darko Pešić koji u Baru 1.5.2011. trčao 14.74 sekundi.

- U Atletskom savezu Crne Gore zadovljni su nastupom mladih crnogorskih reprenzetativaca Papazija i Vojvodića na 30. Međunarodnom atletskom mitingom u Baru, jer je crnogorska atletika sa njima dobila u budućnosti mlade takmičare pred kojima je svjetla budućnost u nadi da će se što prije oporaviti od povreda i najbolji reprenzetativci: Marija Vuković, Danijel Furtula, Tomaš Đurović i Risto Drobnjak i da se očekuje vrlo brzo da atletska sezona u ASCG i ove godine prođe u ostvarivanju što boljih rezultata crnogorske atletike - kazali su iz ASCG.

Naravno, kako su istakli, biser u bacanju kugle Vesna Kljajevic iz AK ”Tare” i Mojkovca, učenica profesora Marka i Danila Ristića, već je osvojila titulu Balkanskog šampiona u bacanju kugle početkom februra u Beogradu i već je ispunila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Limi-Peru od 26. do 31. avgusta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:22