Rožajci u svemu uzorni domaćini / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
27/08/2024 u 11:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Neizvjesna trka u Rožajama pripala Vojnim veteranima

Četvrto takmičenje veteranskih društava Crne Gore okupilo 176 rekreativaca iz deset crnogorskih opština

Rožaje su bile domaćin četvrtog takmičenja veteranskih društava Crne Gore koje je okupilo 176 rekreativaca iz deset crnogorskih opština: Cetinja, Nikšića, Podgorice, Gusinja, Plava, Berana, Bijelog Polja, Andrijevice, Petnjice i Rožaja. Na programu su bile četiri takmičarske discipline: pikado, nabacivanje obručeva, šut na gol i plojka, u muškoj i ženskoj konkurenciji, gdje su medaljama i diplomama nagrađivana po tri najbolja takmičara. Organizator takmičenja su bili veterani Rožaja, a pokrovitelj Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve.

Nakon intoniranja državne himne učesnicima se obratio Mevludin Mino Mulić, predsjednik veterana Rožaja, koji je zahvalio prisutnima na masovnom odzivu i poželio im uspješne takmičarske rezultate. Govorio je o višestrukom značaju rekreativnih takmičenja, pogotovo za osobe "trećeg doba". Ispred Opštine Rožaje obratio se Ajsel Kalač, čije je emotivno izlaganje nekoliko puta prekidano aplauzima. On je susrete proglasio otvorenim, a onda propratio kompletan takmičarski program.

A takmičenje je donijelo puno uzbuđenja i neizvjesnosti, pa su na kraju Vojni veterani iz Podgorice i Veterani Cetine imali isti broj bodova. Pehar je ipak otišao u Podgoricu zahvaljujući većem broju drugih mjesta, jer su u prvima bili istovjetni.

Pobjednici po disciplinama - Pikado: Darka Aladin (Vojni veterani), Dragan Tomić (Cetinje); Nabaci- vanje obručeva: Zdenka Gvozdenović, Dragan Tomić (Cetinje); Šut na gol: Tanja Popović (Nikšić), Dragiša Đuković (Vojni veterani); Plojka: Branka Gardašević (Nikšić), Batrić Radusinović (Vojni veterani).

Ekipni plasman: Vojni veterani i Veterani Cetinje 31, Veterani Nikšić 27, Veterani Berane 4 i Veterani Rožaje 3 boda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 16:44