Italija očitala lekciju ”lavovima” / -FOTO:.FEDERHANDBALL.IT
09/05/2024 u 21:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Očajno izdanje u Konversanu: "Lavovi" sa minus šest čekaju revanš

Italija - Crna Gora 32:26. Izabranici Vlada Šole još dobro i prošli

Kao i prije dvije godine protiv Grčke najbolji rukometaši Crne Gore vizu za nastup na trećem Svjetskom prvenstvu, a drugom vezanom moraće da traže u nedjeljnom revanšu u "Morači", nakon što su večeras u Konversanu odigrali očajnu utakmicu i pretrpjeli poraz od razigrane Italije u prvom meču baraža (32:26). Nije šest golova deficita nedostižno, a može se konstatovati da su "lavovi" čak dobro i prošli budući da su u 54. minutu gubili osam razlike (31:23).

Nisu "lavovi" uspjeli da opravdaju ulogu favorita protiv "azura", naprotiv odigrali su loše u oba pravca, ali srećom imaće priliku za popravni. Pristup je bio loš od starta, Italija je na krilima navijača povela sa 3:0 i najavila iznenađenje. Konsolidovali su "lavovi" redove, uspjeli da se vrate u meč i da preokrenu (8:7) u 12. minutu, ali ponovo je Italija u finišu prvog poluvremena uspjela da se odlijepi na plus četiri (16:12). Ipak, sa tri vezana gola Crna Gora je na odmor otišla sa samo minimalnim zaostatkom (16:15).

Nastavak je donio velike probleme u igri izabarnika Vlada Šole koji su se mučili u napadu, dok je u odbrani duvala promaja na sve strane, pa su "azuri" sve surovo kažnjavali.

Italiju je do trijumfa predvodio Umberto Bronzo sa 13 pogodaka, dok su najefikasniji u crnogorskoj selekciji bili Vasilije Kaluđerović sa sedam pogodaka, te Vuko Borozan i Branko Vujović sa po četiri. Nebojša Simić imao je 13 odbrana i najviše njegovim zaslugama "lavovi" nisu doživjeli ubjedljiviji poraz.

Imaće težak zadatak izabranici Vlada Šole u revanšu, ali uz punu "Moraču" mogu da anuliraju minus šest.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 16:00