Saška Đurović optmista / -FOTO: OSCG
25/05/2023 u 15:43 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkašice Crne Gore otputovale na Farska Ostrva

Prvi meč u grupi B CEV Srebrne lige između Farskih Ostrva i Crne Gore igra se u suboru u 19 časova

Ženska seniorska odbojkaška rerpezentacija Crne Gore otputovala je danas na Farska Ostrva, gdje će započeti takmičenje u grupi B CEV Srebrne lige. Nakon tri sedmice priprema u Herceg Novom sve je spremno za glavni izazov crnogorskih seniorki u 2023. godini. Crnogorski tim na startu očekuje putovanje na gotovo tri hiljade kilometara udaljena Farska Ostrva, koja će biti domaćin prvog meča grupe B CEV Srebrne lige.

Selekcija je pripreme privela kraju u punom sastavu i spremna je za veliki izazov, koji će biti glavna provjera pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

-Na kraju priprema u Herceg Novom možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni. Sve igračice su na broju i hvala Bogu prošle smo bez ikakvih povreda, za razliku od prošle godine. Na Farskim Ostrvima ćemo imati uvertiru za takmičenje u kom se nadamo najboljem rezultatu. Imale smo priliku da se uigramo na četiri prijateljske utakmice i možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni, da sve polako dolazi na svoje i nadamo se plasmanu na završni turnir, istakla je srednja blokerka Saška Đurović.

Nakon meča na Farskim Ostrvima, koji je zakazan za 27. maja, sa početkom u 19 sati po našem vremenu, Crna Gora će četiri dana kasnije igrati u Portugalu, sa finalistom prošlogodišnjeg izdanja CEV Srebrne lige. U junu, crnogorski ženski nacionalni tim očekuje meč sa Gruzijom u Podgorici, potom gostovanje istom rivalu i utakmice sa Portugalom i Farskim Ostrvima u Herceg Novom. U grupi A takmičiće se selekcije Austrije, Letonije, Estonije i Sjeverne Makedonije. Po dvije najboljeplasirane rerpezentacije iz obje grupe obezbijediće polufinale takmičenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:01