Pripreme u Herceg Novom / -FOTO: OSCG
03/05/2023 u 13:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkašice počele pripreme za CEV Srebrnu ligu

Crnogorske odbojkašice u Herceg Novom treniraju za izazove u kvalifikacijama za Srebrnu ligu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije, Milorad Krunić, okupio je nacionalni tim u Herceg Novom, u bazi svog kluba sa kojim je dominirao ove sezone u crnogorskim okvirima. Trinaest djevojaka bilo je na prvom treningu, a Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Katarina Budrak i Danijela Džaković će se po završetku klupskih obaveza priključiti saigračicama i treninzima u SC "Igalo". U toj dvorani crnogorski nacionalni tim trebalo bi da zaključi kvalifikacije za CEV Srebrnu ligu. Ipak, sve kreće gostovanjima, a prvi mečevi su na Farskim Ostrvima i u Portugalu, krajem maja.

Učešće u CEV Srebrnoj ligi prvi je korak ka podizanju nivoa ženske odbojke u Crnoj Gori, a konačni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

-U "prvoj turi" je došlo 13 cura, očekujemo još četiri, kojima nisu završila još uvijek nacionalna prvenstva u kojima igraju. Nadamo se da će ova Evropska liga biti jedan djelić našeg puta ka uspjehu, a taj uspjeh bio bi plasman na Evropsko prvenstvo u nekom od narednih ciklusa. Samo učešće u Evropskoj ligi je zamišljeno kao prilika da ekipa zajedno stasava i raste, da nemamo prazna ljeta, odnosno da imamo stalna okupljanja i da probamo da kroz njih stalno podižemo kvalitet za jedan dio procenata, da bismo se u narednom ciklusu, ili dva domogli našeg cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, istakao je selektor Milorad Krunić.

U sklopu priprema, selekciju očekuju test dueli sa Bosnom i Hercegovinom, čiji će termini odigravanja biti naknadno određeni.

Prvi meč u Crnoj Gori je sa Gruzijom, 3. juna u Podgorici, a revanš na strani crnogorske odbojkašice očekuje sedam dana kasnije. Crna Gora biće domaćin Portugalu 14. juna, a Farskim Ostrvima 16. juna u SC "Igalo" u Herceg Novom.

Spisak igračica za pripreme - TEHNIČARI: Marija Šušić (Tent, Srbija), Tijana Tvrdišić (Herceg Novi), Viktoria Đukić (Akademija); PRIMAČI SERVISA: Nevena Vukčević (Partizan Efbet, Srbija), Simona Petranović (Ub, Srbija), Marija Tuševljak (Herceg Novi), Danijela Džaković (Asitek, Italija), Lara Jovović (Morača); KOREKTORI: Nikoleta Perović (Konsolini, Italija), Dijana Vuković (Voluntari 2005, Rumunija), Majda Čakar (Akademija); SREDNJI BLOKERI: Saška Đurović (San Rafael, Francuska), Mina Dragović (Jedinstvo Stara Pazova, Srbija), Katarina Budrak (Bordo, Francuska), Teodora Rakočević (Banja Luka Volley, Bosna i Hercegovina); LIBERA: Melisa Cenović (Herceg Novi), Lana Labović (Herceg Novi).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 16:36