Jelena Radivojević / -FOTO: ŽRK BUDUćNOST
07/09/2024 u 13:32 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radivojević pred premijeru u Bukureštu: Da damo maksimum

Jelena Vukčević kazala da su sve igračice motivisane za duel protiv Rapida

Bez pritiska, ali sa željom da odigraju dobar meč i daju svoj maksimum rukometašice Budućnosti otputovale su za Bukurešt, gdje sjutra duelom protiv Rapida otvaraju 29. sezonu u Ligi šampiona.

Mladi sastav Budućnosti nikom ne može da prijeti, pogotovo ne Rapidu čiji dres nosi nekadašnja kapitenka "plavih" Milena Raičević i koji ima velike ambicije, ali nastojaće da pruži što jači otpor. Nakon turbulentnog ljeta "plave" su kasnile sa pripremama, ali su na turniru u Debrecinu pokazale dobre partije koje hrabre pred start u elitnom takmičenju.

- Nosimo lijep osjećaj iz Debrecina. Pobijedili smo dvije izuzetno kvalitetne ekipe tako da, jeste da su takmičarske utakmice nešto drugačijeg tipa, ali dobro je vratiti se sa dobrim osjećajem i sada čekamo Rapid - izjavila je bek Jelena Radivojević.

Rapid je već u takmičarskom ritmu, ali nije dobro startovao u Kupu Rumunije.

- Oni su imali Kup Rumunije, nisu baš dobro odigrali, tako da ih očekujemo u dobrom izdanju. Sigurno je to bio alarm za njih. Mislim da će pred svojom publikom pokazati najbolje što imaju i mogu, tako da očekujem težak meč. Dok sam bila u Đeru i Ferencvarošu, vjerujte te utakmice tamo, svi su govorili da je mnogo teško. Prve godine kad sam bila u Đeru, Đer je izgubio tamo. Sa Ferencvarošem sam igrala protiv njih kući, tada je bilo neriješeno. Sigurno se radi o kvalitetnim igračima. I oni imaju oscilacija. Nekad odigraju dobro, nekad loše. Mi ćemo se fokusirati na sebe, da damo naš maksimum, pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno - kaže Radivojević.

Rano je prognozirati kakva se sezona može očekivati od Budućnosti u elitnom takmičenju.

- Jako je nezahvalno prognozirati sezonu kakva će biti, jer naša grupa je onako krem evropskog rukometa. Isto tako niko nam ne može niko zabraniti da se borimo, da idemo korak po korak, pa da vidimo kako će to izgledati - istakla je jedna od najiskusnijih igračica Budućnosti.

image

Jelena Vukčević

-FOTO: ŽRK BUDUćNOST

Mlada Jelena Vukčević nada se dobroj partiji "plavih" u Bukureštu.

- Očekujem lijepu atmosferu u kojem je svakom igraču prelijepo igrati. Prošli put je tako bilo kad smo igrali protiv Rapida. Onda i jaku utakmicu, jer nam je takva grupa. Međutim, nema nikakvog straha. Nema pretjeranog pritiska, da smo sve motivisane i da sa dobrim osjećajem sa turnira u Debrecinu idemo u Bukurešt da samo sve od sebe - poručila je Vukčević.

Duel u Bukureštu na programu je sjutra od 16 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:02