Mirko Radović / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
07/05/2024 u 14:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: Favoriti smo na papiru; Simić: Italija podsjeća na Grčku

Rukometaši Crne Gore u četvrtak igraju prvi meč baraža za SP u Konversanu, dok je revanš u nedjelju u "Morači"

Pred rukometašima Crne Gore su najvažniji mečevi u ovoj godini. "Lavovi" će protiv Italije koja je protivnik u baražu tražiti nastup na trećem Svjetskom prvenstvu i nastavak kontinuiteta učešća na velikim takmičenjima.

Crna Gora je bila srećne ruke prilikom žreba, izbjegla neke velesile poput Španije zahvaljujući trijumfu nad Srbijom u posljednjem meču grupne faze na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i pripada joj uloga velikog favorita protiv "azura".

- Naš primarni cilj je da nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Što se tiče Italije – favoriti smo na papiru, ali se to mora dokazati na terenu. Sa velikim poštovanjem ulazimo u utakmicu. Spremamo se najbolje moguće, ima dosta video materijala da pogledamo u ovom periodu. Ali, isto tako znamo ko smo mi, gdje stojimo. Potrudićemo se da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo - rekao je kapiten "lavova" Mirko Radović.

Sve je na strani izabranika Vlada Šole u predstojećem dvomeču - kvalitet, iskustvo, i prednost domaćeg terena u revanšu.

- Postoji samo neki pozitivan pritisak, jer je čast igrati za reprezentaciju. Jedina prednost Italijana je što nisu pod pritiskom, dok ćemo mi pokušati da se spremimo najbolje moguće. Samim tim, da izađemo na teren i napravimo to što je do nas. Poštujemo ih, ali znamo kakva smo mi ekipa i na šta smo spremni - istakao je Radović.

Prvi duel na programu je u četvrtak u Konversanu, a "lavovi" sjutra preko Tirane putuju u ovaj gradić blizu Barija. Revanš je u nedjelju u SC "Morača".

- Sigurno nas u nedjelju očekuje spektakl. Očekujemo da navijači dođu i podrže nas. Uživaćemo, kao i uvijek kada igramo pred domaćom publikom. Željni smo toga. Olakšavajuća okolnost je što revanš igramo kod kuće. Ovo je utakmica od 120 minuta. Ništa nije završeno u prvom meču. Dok sudija ne odsvira kraj u "Morači" mi ćemo da igramo i damo sve od sebe - zaključio Radović.

Crna Gora je prije dvije godine u baražu eliminisala Grčku, ali se na SP u Poljskoj nije proslavila, pa je odgovornost preuzeo selektor Zoran Roganović i podnio ostavku. Sada je Italija rival sličan Grčkoj, rival koji se ne smije potcijeniti, ali "lavovi" bi trebalo za sve da se pitaju.

image

Nebojša Simić

-FOTO: STEFAN IVANOVIć
Golman Melsungena Nebojša Simić apostrofirao je koliko je pobjeda nad Srbijom bila bitna i nada se da je ekipa takmičarski sazrela, s obzirom da se ranije mučila i protiv slabijih rivala od sebe kao protiv Grčke prije dvije godine.

- Italija podsjeća na Grčku sa kojom smo igrali u baražu za prethodno Svjetsko prvenstvo. Niži su, brži su, borbeni, dosta igraju bez ljevaka na poziciji desnog beka. Ima dosta asocijacija na Grčku. Sa Grčkom smo se dosta mučili - u "Morači" smo ih pred kraj slomili. Nadam se da će ovog puta biti drugačije, da ćemo u prvom meču ostvariti dobar rezultat i da ćemo u revanš ući rasterećenije. Ostaje da vidimo da li smo konačno takmičarski sazreli da ne potcijenimo nikoga - poručio je Simić.

Sjajni čuvar mreže naglasio je da Italija nije za potcjenjivanje.

- Italija ima dobrog golmana, što je u rukometu jako bitno. Što se tiče ostatka ekipe - imaju par igrača koji igraju u Njemačkoj, par ih nastupa u Francuskoj. Nisu za potcjenjivanje. Gledajući šta smo pokazali posljednjih četiri-pet godina, moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu. Očekujem pozitivan ishod na oba meča - zaključio je Simić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:09