Maja Savić očekuje da ”plavu” pokažu reakciju u Norveškoj / -SRDJAN BOLJEVIC
18/10/2024 u 17:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savić pred meč sa Vajpersom: Na strani igramo bolje i fokusiranije

Rukometašice Budućnosti sjutra u Norveškoj igraju protiv trostrukog prvaka Evrope

Pred novu reprezentativnu pauzu nakon dva vezana meča na svom terenu protiv Đera sa kojim su senzacionalno remizirale i osvojile prvi bod (23:23), a onda bile nemoćne protiv Ludvigzbura (25:36), rukometašice Budućnosti očekuje novo gostovanje, ovog puta u Norveškoj i meč 6. kola B grupe Lige šampiona protiv Vajpersa, trostrukog prvaka Evrope.

Jasno, "plave" će biti na velikom ispitu protiv norveškog velikana koji je na ivici bankrota zbog duga od preko dva miliona eura, a koji je u minulih pet rundi osvojio tri boda.

Uglavnom, nakon lošeg izdanja protiv Ludvigzburga, "plave" će imati priliku da poprave utisak. U duelu sa nejmačkim šampionom i prošlosezonskim finalistom ekipa nije uspjela da odgovori izazovu, kada je došla u situaciju da traži prvu pobjedu.

- Mislim da je to određeni pritisak, jer naš tim je najmlađi u Ligi šampiona, ša je negdje i normalno da se te stvari dešavaju. Protiv Đera je pokazana fantastična borbenost i igra i na kraju je stigao zasluženi bod, a onda je to stvorilo neki pritisak da se mora pobijediti Ludvigzburg. Ekipa još uvijek nije bila spremna da se nosi sa tim i ove nedjelje smo dosta radile na tim stvarima. Odbrana nije bila na visokom nivou, tu smo očekivali mnogo više. Čak i neke odbranjene lopte su se njima vratile pa nismo imali ni sreće ni koristi. Trudili smo se da ispravimo sve te stvari i da ostavimo mnogo bolji utisak - kazala je Maja Savić, pomoćnica šefice stručnog štaba Bojane Popović.

Na strani Vajpersa je kvalitet i iskustvo, i pripada mu uloga favorita.

- Znamo ekipu Vajpersa. U posljednje četiri godine tri puta osvajačice Lige šampiona. Većina igračica su iz Norveške, Švedske, Danske, imaju i po jednu igračicu iz Hrvatske, Španije i Češke. Stvarno imaju sjajan sastav, najbolji tandem golmana u Evropi i svijetu Solberg i Lunde. Suvišno je pričati o njihovim kvalitetima. One su ostavile loš utisak u posljednje dvije utakmice i žele da to poprave. Igrale su sa Esbjergom na strani i izgubile su jedan razlike. Sa druge strane, izgubile su sad i u prvenstvu, tako da sam sigurna da će biti mnogo fokusiranije i da će željeti da ostvare pobjedu.

Bez golmanke Armel Atingre koja je zbog povišene temperature ostala u Podgorici (Marija Marsenić će uz Sakuru Hauge činiti golmanski tandem), pokušaće "plave" da odigraju bolju utakmicu od prošlonedjeljne i da daju svoj maksimum.

- Mi želimo da odigramo što bolje. Opet imamo jedno teško putovanje, ali šta je tu je, to su stvari na koje ne možemo da utičemo. Želimo da pružimo mnogo bolju partiju, na strani igramo bolje i fokusiranije pa i očekujem da će sve biti mnogo bolje - zaključila je Savić.

Meč u Kristiansandu igra se sjutra u 18 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 17:09