Nebojša Simić očekuje da Crna Gora opravda ulogu favorita
25/04/2023 u 15:22 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simić: Dostigli smo nivo, sve osim četiri boda neuspjeh

Pobjedom u Prištini "lavovi" bi osigurali plasman na EP

Sjajni bekovi Branko Vujović i Stefan Čavor su se priključili, atmosfera je odlična i cilj su pobjede u posljednja dva kvalifikaciona susreta za Evropsko prvenstvo naredne godine protiv Kosova u četvrtak u Prištini i Bosne i Hercegovine, u nedjelju u Podgorici. "Lavovi" su oba rivala dobili u oktobru prošle godine, pripada im uloga favorita i za očekivati je da čekiraju vizu za Njemačku. 

Lako biti neće, ali za sve bi trebalo da se pitaju Nebojša Simić i saigrači. 

- Mislim da je najbitnije, kao i u prvim duelima sa ovim ekipama, da ne uzimamo protivnika "zdravo za gotovo", već da imamo ozbiljan pristup. Da ih maksimalno ozbiljno shvatimo i od prvog minuta da krenemo jako i da riješimo sve na poluvremenu, kao u prošlim mečevima. Nadam se da ćemo pokazati nivo igre koji smo dostigli, a to je da ovakvim ekipama ne ostavljamo mnogo prostora da se nadaju bodovima - kaže sjajni čuvar mreže reprezentacije Crne Gore. 

Iako Kosovo može da bude nezgodan rival budući da su pobjeđivali Tursku i Rumuniju u kvalifikacijama, Simić očekuje da "lavovi" pokažu kvalitet i uspješno odrade zadatak. Kao i jesenas u "Bemaks areni, kada su rutinski slavili (29:20). 

- Mislim da je Kosovo dosta blizu Rumuniji po kvalitetu, iako Rumunija ulaže ogromna sredstva u rukomet. Samo smo mi odgovorni za ishod utakmice koji bude na Kosovu. Ako im dozvolimo da igraju sa smopouzdanjem to može biti opasno, kao što smo uradili protiv Grčke. Treba da igramo kao protiv Bosne i Hercegovine u gostima. Dostigli smo nivo, ne treba bježati od uloge favorita, treba je opravdati. Za mene je bilo šta osim četiri boda neuspjeh. 

Pobjedom u Prištini "lavovi" bi osigurali plasman na EP, a onda bi imali priliku da ga proslave još jednim trijumfom protiv BiH u "Morači".  I da kao drugoplasirani iza Slovenije odu na kontinentalnu smotru. 

- Ako bi dobili prvu utakmicu, podjednako ozbiljno bi gledao da odigramo i drugi meč. Činjenica je da igramo u 'Morači' i tu nikome ne poklanjamo bodove, jer znamo da je Slovenija krvavo i mučno odnijela trijumf, a to je rezultat kojim se ne može pohvaliti mnogo selekcija protiv nas. Za mene su podjednako važna oba meča.

Raduje se Simić Evropskom prvenstvu koje će se igrati u Njemačkoj, s obzirom da već šest sezona brani za Melsungen. 

- Evrobasket, Evropsko prvenstvo u fudbalu – sve se organizuje u Njemačkoj, jer ima nevjerovatnu infrastrukturu i publiku koja mnogo voli sport. I na mečevima Bundeslige rukometa hale su ispunjene, na Kupu je napravljena nezaboravna atmosfera. Raduje me što je u Njemačkoj Evropsko prvenstvo poslije mizerije u Poljskoj gdje nije bilo stotinjak gledalaca na utakmicama. Tako neće biti u Njemačkoj, jer Njemci mnogo cijene sport i rukomet - zaključio je Simić. 

"Lavovi" sjutra kreću za Prištinu, a meč je na programu u četvrtak u 20.15 sati. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 02:00