Nebojša Simić / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
27/01/2024 u 16:38 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simić: Odlično smo prošli

Danas svi igraju rukomet, ali bez obzira na to ko će biti rival u majskom dvomeču, mi smo favoriti - kazao Branko Vujović

Zadovoljstvo nakon žreba baraža za Svjetsko prvenstvo nije krio ni golman muške rukometne reprezentacije Crne Gore Nebojša Simić. Belgija ili Italija biće rival "lavovima" u borbi za planetarnu smotru.

- Ne bi trebalo da budemo skromni, već moramo da kažemo da smo odlično prošli na žrebu. Danas nijedan tim nije za potcjenjivanje, ali Italija ili Belgija su svakako bili poželjni rivali. Pratio sam utakmice koje je Italija igrala protiv Slovenije i mogu da kažem da su namučili favorizovanog protivnika. Italija zna da igra dobar rukomet i dali su Sloveniji dosta golova. Belgija je bila učesnik prethodnog Svjetskog prvenstva, to je bio veliki rezultat za njih i sigurno da imaju kvalitet koji zaslužuje respekt. Ipak, možemo da kažemo da smo dobro prošli, jer smo izbjegli timove poput Srbije, Švajcarske, Gruzije ili Farskih Ostrva - istakao je Simić.

Pobjeda nad Srbijom u posljednjem kolu grupne faze EP u Njemačkoj bila je velika stvar, jer da je ostalo neriješeno Crna Gora  je u baražu mogla da igra sa Španijom. 

- Sad vidimo koliko je bio značajan gol Nemanje Grbovića za pobjedu protiv Srbije u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Da smo izgubili taj meč, u baražu bi ispalo je, igrali protiv Španije, tako da je jasno da smo pobjedom protiv Srbije napravili veliku stvar - naglasio je Simić.

Branko Vujović smatra da će Crna Gora biti favorit, bez obzira ko bude protivnik. 

- Uvjerili smo se na ovom Evropskom prvenstvu da nema lakih protivnika. Italija ili Belgija nas čekaju u majskom baražu i možemo da kažemo da smo dobro prošli na žrijebu. Italija je favorit, ali ne bih otpisao Belgiju. Danas svi igraju rukomet, ali bez obzira na to ko će biti rival u majskom dvomeču, mi smo favoriti. Odlična stvar je i što revanš igramo pred našim navijačima, važno je da ostvarimo dobar rezultat u gostima, a nakon toga u Crnoj Gori, ne bi trebalo da bude problema da završimo posao i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo - kazao je Vujović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 22:51