Dušan Simonović / -FOTO: RTCG
26/12/2023 u 14:28 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Simonović: Dulovićev rezultat senzacionalan

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta kazao da ne voli izbore za najboljeg sportistu godine, ali da ove godine nije bilo prevelike dileme

 

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Duško Simonović gostujući u emisiji "Link" na RTCG kazao je da ne voli izbore za najboljeg sportistu godine, ali da ove godine nije bilo prevelike dileme.

COK je juče proglasio svjetskog viceprvaka u karateu Nenada Dulovića za najboljeg sportistu u 2023. godini.

-Uvijek je to težak izbor. Ja to ne volim ispravno da budem, iako mi je drago da vidim naše najbolje sportiste na okupu, ali mi je ta odluka uvijek teška i ona uvijek izazove određene komentare i ljudi različito vide te stvari, ali mislim da ovoga puta nije bilo zaista prevelike dileme, da je karatista Dulović zaista napravio jedan senzacionalan rezultat, nevjerovatan rezultat, kazao je predsjednik COK-a.

On se posebno osvrnuo na nevjerovatnu priču našeg karatiste koji osim na sportskom polju, bori se i na zdravstvenom budući da boluje od šećera.

Simonović je upravo objasnio da COK gleda cjelokupnu sliku u izboru najboljeg sportiste.

-Borac je i na tatamiju, ali i van njega, kao što znate, bori se i sa šećerom, koji je dosta dugo nosio sa sobom, tako da vjerujem da je pobjedio i na jednom i na drugom polju. Ja mu zaista želim svaku sreću, jer je zaista nevjerovatan u svakom pogledu, i u sportskom i u drugom smislu. Eto, to je bio, na kraju krajeva, izbor Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta. Vjerujem da smo imali i kod drugih sportova jako dobre prijedloge, ali budući da je karate donedavno bio i na olimpijskom programu, da se nadamo da će se vrlo brzo i vratiti ponovno u olimpijsku porodicu, da će nas obradovati ponovno sa nekim velikim medaljama i sa velikih takmičenja. I Crna Gora, kao što znate, ima dugu tradiciju u svemu tome, a izbor u Crnogorskom olimpijskom komitetu nije samo zbir medalja ili priznanja koja jedan sportista zavrijedi u toj godini, nego je jedna kompletna ukupna priča i popularnost sporta i razvijenost sporta i sportska tradicija, odnos tog mladog čovjeka prema klubu, savezu, nacionalnom timu, Crnogorskom olimpijskom komitetu i sve onome što uz jednog kvalitetnog i dobrog sportistu ide i što bi trebalo predstavljati njegove vrline u tom smislu. Dakle, i neodlučuju, nije to samo naš pravilnik priznanja, nego prosto to je jedna tradicija takođe u olimpizmu, da se sa svim tim vrlinama bira i najveći i najbolji među sportistima, kazao je Simonović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:48