Crna Gora će imati predstavnike u osam sportova / -FOTO: COK
27/05/2023 u 16:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Simonović: Prilično jak sastav za IMZE

Crna Gora će imati predstavnike u atletici, jedrenju, stonom tenisu, džudou, plivanju, streljaštvu, košarci i ragbiju

Malta će od 29. maja do 3. juna biti domaćin 19. Igara malih zemalja Evrope, na kojima će nastupiti i crnogorski sportisti.

Crnogorski tim predvodiće sportska direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta Katarina Bulatović, koja će obavljati funkciju šefa misije.

Crna Gora će imati predstavnike u atletici, jedrenju, stonom tenisu, džudou, plivanju, streljaštvu, košarci i ragbiju.

Nastupiće atletičari Danijel Furtula (bacanje diska), Darko Pešić (110 metara sa preponama, skok u dalj, skok sa motkom i bacanje diska), Tomaš Đurović i Risto Drobnjak (bacanje kugle) i Amir Papazi (bacanje koplja) (selektor Osman Erović); jedriličari (klasa ILCA7) Milivoj Dukić i Ilija Marković (selektor Ilko Klakor); stonoteniseri Filip Radović, Irfan Čekić, Filip Radulović, Ivana Petrić i Simona Perović (selektori Dijana Zonjić i Saša Dragaš); džudisti Emil Sinanović, Nikola Gardašević, Danilo Pantić, Milana Stevanović, Tamara Gardašević i Ivana Šunjević (trener Ilija Vukotić); plivačica Jovana Kuljača (selektorka Danijela Franeta); strijelci Miloš Božović, Ksenija Jukić, Nevena Šaranović i Anđela Miličković (selektor Stanko Laban).

Nastupiće i muška i ženska košarkaška reprezentacija (selektori Goran Bošković i Jelena Škerović) i ženska Ragbi 7 selekcija (selektor Danijel Keserović).

Igre malih zemalja Evrope okupljalju sportistkinje i sportiste iz devet evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika i pružaju im priliku da se takmiče u različitim disciplinama.

Na Igrama na Malti reprezentativci će se boriti za medalje u 11 sportova: atletici, košarci, 3×3 basketu, džudou, ragbiju, jedrenju, streljaštvu, skvošu, plivanju, stonom tenisu i tenisu.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović kazao je da očekuje uspješan nastup crnogorskih sportista.

- To je prilično jak sastav za IMZE. Mada se svi potrude da pošalju najbolje sportiste. Mi nijesmo bili u mogućnosti da pošaljemo najbolje, ali mislim da imamo jako dobar tim, brojan, oko 90 ljudi u ekspediciji - rekao je Simonović.

On je istakao da očekuje dosta medalja, navodeći da će Igre mnogim sportistima poslužiti kao dobar test pred mnogo značajnija takmičenja koja ih očekuju.

- Očekujem dobar nastup, ne samo u sportskom smislu, nego u kompletnom predstavljanju države - rekao je Simonović.

Crnogorski reprezentativci od premijernog nastupa 2011. godine osvojili su 106 medalja, od čega 50 zlatnih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DUŠAN SIMONOVIĆ
19. april 2024 03:28