Šampionat CG / - FOTO: POK
04/10/2022 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra atletsko prvenstvo Crne Gore za osove sa invaliditetom

Prvenstvo Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom biće održano sjutra u Baru, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK)

Najavljeno je učešće oko 30 takmičara u kategorijama 11-13 (osobe bez i sa smetnjama vida), 31-38 (osobe sa cerebralnom paralizom), 40-47 (osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57 (osobe sa povredom kičme).

Biće organizovani i sportsko-rekreativni susreti osoba sa invaliditetom u disciplinama navlačenje konopca i skok u dalj.

- Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, u okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na starost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života - saopšteno je iz POK-a.

Početak manifestacije zakazan je za 13 sati na atletskom stadionu Sportsko-rekativnog centra Topolica u Baru.

Organizatori takmičenja su POK, Savez slijepih Crne Gore, uz tehničku organizaciju atletskog kluba OSI Vihor iz Podgorice.

- Prvenstvo Crne Gore za osobe sa invaliditetom finansira se po programu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore za 2022. godinu koji je podržan od Ministarstva sporta i mladih - saopšteno je iz POK-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:10