Vlado Šola / Lazar Ružić
12/01/2024 u 23:09 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šola: Ideja bila da šutiramo sa distance, ali nismo imali sreće

Miloš Vujović smatra da su tehničke greške bile presudne, dok je Nebojša Simić rekao da bi remi bio zaslužen

Nakon premijere u Minhenu selektor Crne Gore Vlado Šola nije imao šta da zamjeri svojim igračima. Nije, iako će "lavovi" žaliti što nisu osvojili makar bod protiv Mađarske koja nije ništa naročito pokazala. 

- Moji igrači su se borili svih šesdeset minuta kao "lavovi". Imali smo problema u odbrani sa njihovim pivotima, znali smo da igraju većinom tu oko crte, međutim zaista su moćni i jaki na tim pozicijama. Došli smo u poziciju da možemo čak i pobijediti a onda smo napravili par tih tehničkih grešaka koje nisu karatkteristične za nas, odvilo se tako da smo na kraju imali zadnji napad, htio sam staviti dva pivota, kroz glavu mi je prošlo da nemamo Vuka, da je dobio crveni karton, a onda je ideja bila da šutiramo sa distance jer su i Branko i Vuko to dobro radili tokom meča ali eto nismo imali sreće - kazao je Šola za TVCG.

Miloš Vujović smatra da su "lavove" poraza koštale greške.

- Jako puno grešaka je bilo sa njihove strane, ali ipak na kraju više sa naše. Moram da kažem da smo noćas pobijedili sami sebe, napravili smo toliko tehničkih grešaka, toliko ishitrenih poteza, to jednostavno protiv ovakve ekipe ne smije da se događa. Pred utakmicu smo željeli da dodjemo sa njima u egal pred kraj susreta, jer smo svjesni da u tom periodu znaju da posustanu, ali na kraju nam se nije dalo - kazao jeVujović.

Nebojša Simić je odlično branio, ali je zakazala defanziva.

- Prvo poluvrijeme defanzivni krah, nigdje nas nije bilo na terenu, ljudi se šetaju, prolaze kroz sredinu, čekao sam da igrači dođu sebi, što se desilo u drugom poluvremenu. U drugom poluvremenu srčano smo igrali, alo koliko smo bilo dobri u odbrani bili smo loši u napadu u drugom poluvremenu. Zadnjih petnaest minuta smo dali dva ili tri gola i tako ne može da se dobije ovakav protivnik. Zasluženo je bilo da na kraju bude remi, ali ja mislim da smo mi ispustili pobjedu - rekao je Simić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 00:00