Vlado Šola / -FOTO: FIHG
09/05/2024 u 23:11 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šola: Imamo dva dana da pripremimo odgovor na njihovu igru

Priliku za popravni "lavovi" će imati u nedjelju

Crna Gora je u Konversanu razočarala. Ništa nije polazilo za rukom "lavovima", ali nije još sve izgubljeno. Šest golova minusa protiv Italije mogu Mirko Radović i saigrači da anuliraju u grotlu "Morače". 

- Mislim da mentalno nijesmo dobro odgovorili na ambijent i atmosferu u dvorani. Igrači su imali teške noge. Upozoravali smo ih, pripremali na to da će igrati duboku zonu, agresivno i jako. Nijesmo imali odgovor na to jer smo se loše kretali u napadu, imali mnogo promašenih zicera i tehničkih grešaka. Oni su u međuvremenu rasli u ovoj atmsoferi, a mi smo imali problem skoro svih 60 minuta - istakao je selektor Crne Gore, Vlado Šola.

Vjeruje Šola da će njegova ekipa u revanšu pokazati pravo lice.

- Situacija je takva kakva jeste. Imamo dva dana vremena da pripremimo odgovor na njihovu igru što mislim da ćemo uspjeti, jer ovo nije ni sjenka onoga što možemo da odigramo - istakao je Šola.

Već posle tri minuta Šola je odlučio da igra sedam na šest u napadu, sa dva pivota.

- Zato što se vidjelo da su noge umorne, da će Italijani igrati agresivno, i sa takvim nogama teško je probiti takvu zonu. Mislio sam da ćemo ih sa sedam na šest vratiti u liniju, da će Borozan i Branko Vujović lakše davati golove. Ali dosta je bilo nedoumica, nesigurnosti i neodlučnosti u tim potezima. Uspjeli smo donekle da se stabilizujemo, ali previše je bilo tehničkih grešaka i umora u glavi i nogama. Problem je bila i odbrana, mnogo duela jedan na jedan smo izgubili. Kad je čovjek umoran teško je zadržati ovakve ekipe poput Italije – dodao je Šola.

Priliku za popravni "lavovi" će imati u nedjelju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:57