Vlado Šola / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
24/04/2024 u 10:06 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šola izabrao za baraž protiv Italije

Pred rukometašima Crne Gore su u maju dvije najvažnije utakmice u ovoj godini - Italija će biti protivnik u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Prvi meč igra se 9. maja u Konversanu, dok je tri dana kasnije na programu revanš u najvećoj crnogorskoj dvorani – Sportskom centru "Morača".

Selektor Vlado Šola odredio je spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu za predstojeći dvomeč. Ni ovog puta poziv kao ni u prethodnoj akciji nisu dobili Miloš Božović i Božo Anđelić, koji je rekao da neće igrati za reprezentaciju dok je Šola selektor. 

Okosnicu čine igrači koji su nastupili na posljednjem velikom takmičenju – EHF Euro 2024 u Njemačkoj u januaru, dok bi Filip Krivokapić i Milorad Bakić mogli da dobiju priliku za debi u A timu i na zvaničnim utakmicama, nakon što su u martu nastupili u prijateljskim duelima protiv Gruzije u Podgorici.

Crna Gora će u baražu protiv Italije pokušati da drugi put uzastopno, a ukupno treći put izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023.

Na spisku su: golmani: Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević. Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Luka Radović, Mirko Radović. Pivoti: Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović, Vuk Lazović. Bekovi: Vuko Borozan, Vasilije Kaluđerović, Arsenije Dragašević, Milorad Bakić, Radojica Čepić, Filip Krivokapić, Branko Vujović i Stefan Čavor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:39