Pro. dr Duško Bjelica / -FOTO: CSA
26/03/2024 u 11:25 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sve spremno za međunarodnu naučnu konferenciju CSA

Najveći naučni sportski samit probrane naučne elite u Jugoistočnoj Evropi održaće se od 18. do 21. aprila u Cavtatu

Predstojeća, tradicionalna 21. međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije iz Podgorice koja će se održati u Cavtatu, u hotelu Kroacija pored Dubrovnika od 18. do 21. aprila može da počne, saopštili su organizatori nešto manje od mjesec do održavanja ovog skupa. Odabrano je ukupno 130 naučnih radova iz multidisciplinarnih oblasti koje sport naučno čine prestižnim, a koje potpisuju ukupno 297 naučnih i stručnih poslenika iz gotovo svih krajeva svijeta.

-Crnogorska sportska akademija u partnerstvu sa pet referentnih visokoškolskih obrazovnih i naučnih ustanova iz države Evropske unije: Fakultetom sporta Univerziteta u Prešovu (Slovačka), Fakultetom sporta Univerziteta u Ljubljani, Kineziološkim fakultetetom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, kao i FPMOZ SUM iz Mostara organizuje najveći naučni sportski samit probrane naučne elite u Jugoistočnoj Evropi. Partner ovog eminentnog naučnog skupa je i Crnogorski olimpijski komitet, saopštio je prof. dr Duško Bjelica.

Ovo je najprestižniji naučni skup iz sportskih nauka u Jugoistočnoj Evropi koji se održava pod sloganom: "Sport, fizička aktivnost i zdravlje - savremene perspektive". Prethodne Konferencije su se održavale u Crnoj Gori, u nekim gradovima i više puta: Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici i Budvi i u Cavtatu od 2019. godine u partnerstvu sa najreprezentativnim naučnim i sportskim institucijama.

-Određeni su plenarni predavači, dva work šopa kao i više predavanja na doktorskoj školi koja je sastavni dio ovog naučnog skupa. Zahvaljujemo se uglednim naučnim i obrazovnim institucijama na podršci koju nam pružaju u pripremi ovog međunarodnog skupa što za nas predstavlja nemjerljiv doprinos u daljem razvoju ove sve prestižnije naučne konferencije, rekao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Crnogorske sportske akademije i jedan od urednika priznatih naučnih časopisa ‘‘Sport Mont‘‘, koji se nalazi u eminentnoj naučnoj citatnoj bazi Scopus i "Montenegrin Jurnal of Sports Science and Medicine‘‘, koji se nalazi svjetskoj naučnoj citatnoj bazi WOS i kojem je nedavno dodijeljen IF (impakt faktor) 1,3 što ga čini regionalno najbolje pozicioniranim naučnim časopisom iz oblasti sportskih nauka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:30