Lalošević otvorio Festival / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
29/09/2023 u 20:33 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svečano otvoren 32. Međunarodni festival Sporta za sve

U Budvi iz pet država preko 550 učesnika

U Budvi je večeras svečan otvoren 32. Festival ljetnje rekreacije Sporta za sve, koji je okupio preko 550 učesnika iz pet država. Činjenica je da ima ekipa koliko je brojka ovog festivala - 32 što svakao utiče da su pred takmičarima veliki napori. Najprije je KUD "Stara Budva" izveo po dvije koreografije igara iz Crne Gore i Srbije, a svoj nastup je imao Gimnastički klub Budva, inače najbolji u državi u toj discipline.

Učesnike je prvo pozdravio Branko Vujović, predsjednik Asocijacije sport za sve Srbije, ujedno i presjednik Organizacionog odbora Festivala. Naglasio je izuzetnu saradnju sa Crnogorskim savezom, učesnicima zahvalio na povjerenju, jer ih je u sve većem broju, apostrofirajući da je za očekivati da nas sledeće godine bude još više.

-Lijepo je biti sa prijateljima, jer smo svi na istom zadatku. Sport i rekreacija su idealni da motivišu veliki broj ljudi, da njeguju prave vrijednosti. Slavimo sport, slavimo život.- nadahnuto je istakao između ostalog Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje.

Vasilije Lalošević, ministar sporta i mladih Crne Gore, u svom obraćanju je najprije pozdravio Davora Štefaneka, presjednika sportskog saveza Srbije, sportsku legendu i olimpijskog šampiona, a zatim presjednike oba saveza koji su uspješno organizovali festival i ostale zvaničnike Sporta za sve iz susjednih država.

-Dragi takmičari, dragi gosti Budve i Crne Gore, želim Vam ovde ugodan boravak, puno zdravlja, puno sreće, puno sunca, toplog mora, sjajnih rezultata i igara u našoj primorskoj ljepotici. Sve što radite je velika stvar. Osećajte se kao svoji na svome, sve najbolje želim svima prisutnim.-kazao je Ministar Laloševič, proglašavajući Festival otvorenim.

                                                                         

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:04