Bivšim radnicima KAP-a preko 1,15 miliona eura / - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
28/08/2024 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Za finansiranje sportskih klubova koji su na programu OI odobrila 170.000 eura

Vlada je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, dala saglasnost za sufinansiranje sportskih klubova iz I kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara, u ukupnom iznosu od 170.000 eura.

- Na ovaj način, Vlada, odnosno Ministarstvo sporta i mladih, daje snažan doprinos razvojnim politikama istaknutih crnogorskih sportskih klubova i njihovoj daljoj afirmaciji na međunarodnoj sportskoj sceni.

- U pitanju su afirmisani sportski klubovi sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj regionalnoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i o javnom interesu u oblasti sporta. Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popuparizacije bavljenja sportom među mladima. U tom smislu, odabrana su po dva sportska kluba iz fudbala, košarke, vaterpola, rukometa, odbojke i atletike i to: FK „Gorštak“ Kolašin, ŽFK „Breznica“ Pljevlja, KK „Sutjeska“ Nikšić, ŽKK „Primorje“ Herceg Novi, Plivački vaterpolo klub „Budućnost“ Podgorica, Plivački vaterpolo klub „Budva - Budvanska rivijera“, RK „Lovćen“ Cetinje, ŽRK „Budućnost“ Podgorica, OK „Budva“ Budva, ŽOK „Galeb“ Bar, Atletski klub „Sanja“ Bar i Atletski klub „Rudar“ Pljevlja. Ministarstvo će pojedinačno opredijeliti sredstva na osnovu prethodno dostavljenih programa koji se odnose na obavljanje sportskih djelatnosti i realizaciju sportskih aktivnosti - saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:59