Učesnici iz osam gradova / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
12/09/2023 u 07:37 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vojni veterani pobjednici Memorijala

Tradicionalni veteranski susreti u Nikšiću u znak sjećanja na prof. dr Vojina Nikolića okupili 147 učesnika iz osam gradova

Tradicionalni veteranski Memorijal posvećen osnivaču društava veterana, održan u Sportskom centru u Nikšiću, okupio je 147 učesnika iz osam crnogorskih gradova: Rožaja, Plava, Andrijevice, Berana, Žabljaka, Cetinja, Podgorice i Nikšića. Pokrovitelj Manifestacije je bila Opština Nikšić u okviru Septembarskih dana, posvećenih Danu oslobođenja i Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve.

Nakon intoniranja himne Crne Gore, učesnike je pozdravio u ime organizatora Tomislav Đurđevac, predsjednik nikšićkih veterana, o djelu profesora Nikolića nadahnuto je govorio Vojin Đukanović, a u ime Sporta za sve Miško Radunović. Manifestaciju je otvorio Milan Jovićević, ispred SO Nikšić. Zahvalio je na masovnom odzivu sa željom da učesnici imaju uspješan takmičarski dan i lijepo druženje.

Takmičarski program je imao četiri discipline: pikado, nabacivanje obručeva, plojka i šut na gol, u ženskoj i muškoj konkurenciji. Po tri najbolja takmičara u obje konkurencije su osvojili medalje i diplome, a sveukupni pobjednik pehar. Bilo je više dodatnih specijalnih nagrada. Svečani dio Memorijala Prof dr Vojin Nikolić je obavljen u resoranu Kastel, gdje je uz muzički program izvršeno proglašenje najboljih. Pobjednički pehar je zaluženo pripao Vojnim veteranima iz Podgorice, koji su ubjedljivim trijumfom u Nikšiću, kao najbolji završili ovogodišnji takmičarski ciklus veterana Crne Gore.

Pobjednici na Memorijalu - pikado: Branka Drobnjak (Nikšič), Zoran Taušan (Vojni veterani); nabacivanje obručeva: Zora Tripković (Vojni veterani), Dragan Tomić (Cetinje); plojka: Milojka Ćorić (Nikšić), Dinko Šimurina (Vojni veterani); šut na gol: Milojka Ćorić (Nikšić), Gojko Vujanović (Cetinje).

Ekipni plasman: Vojni veterani 39, Nikšić 29, Cetinje 25 i Andrijevica 3 boda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 04:20