Александар Вучић / - FOTO: PREDSJEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOL
15/06/2022 u 19:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: И Звезда и Партизан морају да плате порез

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да нико неће моћи да избјегне плаћање пореза у тој земљи

Јуче је изнијет податак да Партизан и Црвена звезда имају око 25 милиона еура дуга на рачун пореза.

– Порез ће морати да плате сви, и фудбалски клуб Црвена Звезда, Партизан, и кошаркашки клуб Партизан, а најмање дугује кошаркашки клуб Црвена Звезда. Сви ће морати да плате. Велики су дугови фудбалског клуба Партизан и Црвена Звезда. Вјерујем да ће моћи у складу са унапред припремљеним планом реорганизације и репрограмом плаћати своје обавезе. У противном услиједиће блокада и стечај – рекао је Вучић.

Јуче је откривено да је ФК Црвена звезда добила скоро 50 милиона еура више у односу на Партизан, док су издвајања за кошаркашке секције "вјечитих" скоро иста.

– Могли сте да видите фер расподјелу новца вјечитим ривалима. Ако бисмо анализирали Нови Сад, Спортско друштво Војводина која је добила не мало новца, али неупоредиво мање од Црвене Звезде и Партизана, видјећете да је оно што је наша грешка и прихватамо да смо много мање новца дали у централну Србију, у Ниш, Крагујевац, Лесковац, Крушевац, Краљево, а морали бисмо више и на север Србије, у Зрењанин, Суботицу и Панчево – објаснио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 10:21