Игор Вушуровић / - Фото: ОСЦГ
27/03/2022 u 18:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вушуровић: Претходне конкурсе није пратило оволико сензационализма, помпе и ситног политиканства

Пласирање сензационалистичких полуинформациjа заслужуjе пажнjу jавности само уз ваљану аргументациjу, казао jе вршилац дужности генералног секретара Црногорског олимпиjског комитета (ЦОК) Игор Вушуровић

Носилац златне олимпиjске медаље jе, коментаришући процес и доношење одлуке о суфинансирању националних спортских савеза, казао да се у протеклих шест година настоjи устоличити шеф комплетног црногорског спорта у лику и дjелу првог човjека министарства или управе.

Вушуровић jе нагласаио да, када то каже, не мисли на Василиjа Лалошевића.

- У већ раниjе припремљеноj одлуци са примjесама личног, директор Управе на мала врата у комисиjе уводи и врхунске црногорске спортисте коjи, у првом наврату због неозбиљности, одустаjу од рада. Друго двоjе с правом реагуjу на одлуку првог човjека Управе у односу на њихове предлоге као чланова комисиjе - рекао jе Вушуровић у саопштењу достављеном агенциjи МИНА.

Он jе нагласио да теза вршиоца дужности да, након успjешних спортских кариjера, спортисти треба да буду активни судионици друштва пада у воду.

- Њихово чланство у комисиjама jе про форме, jер он, Управа за спорт и младе, зна све и без њих, коме и колико. Мишљења сам да претходне конкурсе ниjе пратило оволико сензационализма, помпе, ситног политиканства и бомбастичних наjава о болним сазнањима коjа су спремна за обjелодањивање, а тичу се међународних докумената - рекао jе Вушуровић.

Он jе истакао да популистичке приче о процентима људи коjи се баве спортом до одласка младих из Црне Горе, признању Олимпиjског комиетета Косова и медаља њихових џудиста чиjи jе буџет за ову годину 700 хиљада ЕУР, не доводе рjешењу ситуациjе у коjоj се налази црногорски спорт.

- На жалост, службеник Управе нема дан радног стажа у неком од националних савеза коjи очекуjу новац из буџета, тако да не може да зна како jе кад тражите спонзора, правите план исплата добављачима, стидите се jер не можете испоштовати рокове због недостатка средстава за плаћање опреме jер вам jе задња уплата на рачун савеза била приjе седам мjесеци - рекао jе Вушуровић.

Према његовима риjечима, таj дио спознаjе спорта се стиче праксом и искуством рада у савезима што jе у Црноj Гори прилично стресан и незахвалан посао.

Вушуровић сматра да Управа за спорт и младе, осим праћења утрошка буџетских средстава, треба да врши упоредо и имплементациjу стратегиjе развоjа спорта у Црноj Гори.

- Пошто Црна Гора тренутно нема такав стратешки документ, како се остваруjе интерес државе описан - упитао jе Вушуровић.

Вушуровић jе, као неко ко се успjешно бавио и организациjом међународних такмичења у Црноj Гори и радио по ЦДМ Мануал публикациjама организационих одбора игара у Токиjу и Пекингу, казао да не зна коjи су документи у питању када се помиње куповина улазница на поменутим такмичењима jер их ниjе било.

- Дискрепанциjа у овом случаjу може бити поjам из психологиjе, никако везана за раскорак између националног и интернационалног извjештавања коjе прате ревизорски извjештаjи. Пласирање сензационалистицких полуинформациjа заслужуjе обjаву и пажњу наше jавности само уз ваљану аргументациjу, а до тада, Управни одбор ЦОК-а на сjедници у уторак дониjеће одлуку о наредним корацима номинално кровне спортске организациjе у Црноj Гори - рекао jе Вушуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:58