Čelnici Asocijacije sa predsjednikom Opštine Žabljak i direktorom Direktorata za sport / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
06/03/2023 u 13:03 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zimski ski fest "Durmitor 2023" okupio 223 rekreativca

Rekreativci Plantaža i Pivare Trebjesa po broju medalja najuspješniji u konkurenciji 16 ekipa iz svih krajeva Crne Gore

Zimski ski fest "Durmitor 2023", održan na Žabljaku od 2. do 5. marta, okupio je 223 učesnika koji su se skoro idealnim uslovima viteški borili za vrijedne nagrade. Sniježni pokrivač od oko 60 sm omogučio je da se ispune svi sadržaji iz programa festivala. Bilo je odličnih rezultata u slalomu i veleslalomu, u sankanju jednosjedu i dvosjedu, u preciznom grudvanju, a mali fudbal i odbojka na snijegu su bili atraktivni, izrada sniježnih figura umjetnički osmišljena, dok je pikado i stoni tenis bio masovan, a šahisti kao uvijek fer i korektni. Nabrojati pobjednike po disciplinama bi uzelo dosta prostora, pa konstatacija Gligorija Vojinovića, predsjednika Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, da su na Ski festu svi pobjednici, kako učesnici, tako i organizatori i grad Žabljak kao domaćin. Zaista su se na prostoru ispod čarobnog Durmitora svi osjećali u nekom posebnom raspoloženju, opušteni i nasmijani kao nikad. Festival ima svoju dušu, to je i ovog puta pokazao, to svoje lice puno pozitivnih emocija, svoje trajanje. Zato ne čudi što se tradicija nastavlja i teče u znaku novih, nezaboravnih druženja.

Među 16 ekipa učesnica festivala, od primorja (Herceg Novi, Budva, Bar), preko centralnog dijela (Podgorica, Nikšić), do sjevera (Žabljak, Pljevlja), za nijansu su oskočili, po broju osvojenih pehara i medalja rekreativci Plantaža i Pivare Trebjesa.

Na otvaranju manifestacije su bili čelnici opštine Žabljak sa predsjednikom Radošem Žugićem, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Zoran Jojić, koji je proglasio otvorenim Ski fest.

Na završnoj večeri učesnike je pozdravio i Igor Vušurović, generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Čitavo vrijeme Ski festa na Žabljaku je bila šestočlana delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije sa presjednikom Brankom Vujovićem i generalnim sekretarom Filipom Vešovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:53