Nagređeni najuspješniji / -FOTO: TSCG
18/12/2023 u 14:18 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danka Kovinić i Rezart Cungu ponovo najbolji u izboru TSCG

TSCG je uručio priznanja najboljima i u ostalim kategorijama

Teniski savez Crne Gore dodjelom priznanja za najuspješnije sumirao je 2023. godinu - Danka Kovinić i Rezart Cungu ponovo su proglašeni za najbolje tenisere.

Danka je imala nikad kraću sezonu koju je završila još u avgustu zbog povrede leđa i trenutno se nalazi na 150. poziciji, dok je Cungu 926. igrač na ATP listi.

TSCG je uručio priznanja najboljim i u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina.

U kategoriji do deset godina najbolji su Nikolina Pešić (Elit) i Matija Stanković (AS), do 12 Nađa Knežević (Nec) i Petar Stanković (As),  do 14 godina Luka Lukovac (Eminent) i Maša Prijović (Nec), a do 16 Skender Katana (Belvi) i Maša Prijović (Nec). 

U kategoriji do 14 godina Nastasija Delić (Meastral, 250) i Vuk Krstajić (Maestral, 28) imali su najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA), a do 16 godina u istoj kategoriji Iva Lakić (Eminent, 75) i Vuk Krstajić (Maestral, 137).

U konkurenciji do 18 godina nagradu je dobio Milan Ristov (Eminent), a u konkurenciji seniora Jovan Tomović.

Najbolji plasman na juniorskoj ITF listi imaju Iva Lakić (Eminent, 75) i Milan Ristov (Eminent, 499).

Nagrađene i goste na svečanom proglašenju najboljih u hotelu Podgorica pozdravio je predsjednik Teniskog saveza Dimitrije Rašović.

- Teniski savez imao je još jednu uspješnu sezonu. Bili smo uspješni organizatori mnogobrojnih turnira,  a naši teniseri imali zapažene nastupe. U svakom slučaju imamo razloga za zadovoljstvo, uz nadu da će naredna sezona biti još bolja - kazao je Rašović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:53