Novak čestitao Sineru / EPA-EFE-FOTO: EPA/JOEL CARRETT
26/01/2024 u 09:35 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đoković: Nisam navikao na ovaj osjećaj

Ja sam se sebi obavezao da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima – rekao je Novak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je jutros sa prvog Gren slema u ovoj godini. Đokovića je u polufinalu Australijan opena savladao Janik Siner sa 3:1, po setovima 6:1, 6:2, 6:7, 6:3.  Srbin je izgubio prvi put u polufinalu Melburna, posle deset pobjeda i titula i prvi put posle šest godina.

-I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osjećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja - rekao je Novak Đoković posle meča, a prenose beogradski mediji.

Novak je potom rekao:

-Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg. Možda protiv Manarina, ali većinu mečeva nisam kako obično igram u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali sa druge strane nisam osjećao sebe. Neko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat.

Novak je već u godinama, a posle ovakvih poraza se često pomene i da se bliži kraj karijere.

-Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovjek izađe sa terena posle poraza, uvijek je vruća glava. Trudiš se da budeš racionalan, ali puno je neracionalnih stvari. Želim da se slegnu misli. Ne znam na kojim ću turnirima igrati. Ja sam se sebi obavezao da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima. Ne znam da li će se to promijeniti, sve je moguće u ovoj fazi. Neočkivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego prije 20 godina – poručio je na kraju Novak Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 12:16