Pred Đokovićem težak put / -FOTO: EPA
25/05/2023 u 15:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak na Alkarasa u polufinalu

Rival srpskom asu na startu Rolan Garosa Amerikanac Aleksandar Kovačević

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će na startu Rolan Garosa igrati protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, a sa najboljim teniserom planete Karlosom Alkarasom može da se sastane već u polufinalu.

Đoković u prvom kolu igra protiv 24-godišnjeg Kovačevića, momka rođenog u Njujorku. Kovačević je šansu da zaigra u glavnom žrebu dobio posle otkaza Matea Beretinija iz Italije. Prvi srpski reket će u drugom kolu na boljeg iz dvoboja Marton Fučovič (Mađarska) - Igo Grenije (Francuska). U trećem kolu potencijalnu rivali Đokoviću su Luka Van Aš (Francuska) ili Marko Čekinato (Italija), u osmini finala Poljak Hubert Hurkač ili Španac Roberto Bautista Agut, a Rus Andrej Rubljov vjerovatno u četvrtfinalu, Alkaras bi čekao Srbina u polufinalu, a Danil Medvedev u finalu.

Prvi nosilac Karlos Alkaras igraće na startu protiv kvalifikanta, a kao potencijalna mina u četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Grk Stefanos Cicipas.

Pored Đokovića još četiri srpska tenisera igraće u glavnom turniru - u prvom kolu Laslo Đere će na Rusa Andreja Rubljova, Dušan Lajović će igrati protiv Džidžen Džanga iz Kine, Filip Krajinović će za rivala imati Amerikanca Fransesa Tijafoa, a Miomir Kecmanović će igrati protiv kvalifikanta.

Đoković, osvajač ukupno 22 grend slem pehara, dva puta je osvajao Rolan Garos (2016. i 2021) godine, a u odsustvu Rafaela Nadala glavni je favorit za podizanje pehara uz prvog nosioca Alkarasa. Drugi grend slem sezoone počinje u nedjelju. 

Danka na startu protiv Noskove

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić će na startu Rolan Garosa će igrati sa juniorskom šampionkom tog turnira iz 2021, Lindom Noskovom, Čehinjom koja je trenutno 48. igračica svijeta. Ukoliko slavi u drugom kolu je očekuje je okršaj sa aktuelnom osvajačicom Vimbldona i šampionkom Rima Elenom Ribakinom iz Kazahstana.

Najbolji plasman u glavnom gradu Francuske Kovinić je imala prošle godine, kada je stigla do trećeg kola.

Prva teniserka svijeta Iga Švjontek igraće sa Kristinom Buksom iz Španije u prvom kolu, a Poljakinja koja brani titulu bi već u osmini finala mogla da igra sa šampionkom iz 2021. Barborom Krejčikovom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ROLAN GAROS
25. april 2024 07:29