Arina Sabalenka / -FOTO: EPA
06/09/2024 u 09:52 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sabalenka i Pegula za titulu u Njujorku

Bjeloruskinja i Amerikanka igraće veliko finale Ju-Es opena

Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Amerikanka Džesika Pegula, druga i šesta teniserka svijeta boriće se za titulu na Ju-Es openu, posljednjem ovosezonskom grend slemu.

U prvom polufinalu Sabalenka je se savladala Amerikanku Emu Navaro sa 6:3, 7:6. Bjeloruskinja je prvi set rutinski riješila u svoju korist, da bi u drugom viđena velika borba. Navaro je pomoć publike podigla nivo igre, ali u taj-brejku Sabalenka je ipak pokazala veće iskustvo i drugu godinu zaredom izborila plasman u finale.

U drugom polufinalu Pegula je nakon preokreta savladala Čehinju Karolinu Muhovu - 1:6, 6:4, 6:2 za svoje prvo grend slem finale u karijeri.

Ju-Es open će tako imati reprizu finala iz Sinsinatija, a tada je slavila Sabalenka. Djevojka iz Minska na korak je da postane prva teniserka koja je osvojila titule na oba grend slema koja se igraju na tvrdoj podlozi još od Anđelike Kerber koja je slavila u Melburnu i Njujorku 2016.

Prošle godinu u tome je spriječila Koko Gof, ali Sabalenka je dobila novu priliku da se domogne treće grend slem titule u karijeri, nakon dvije vezane na Australijan openu.

- Atmosfera јe bila izuzetna. Bilo јe јasno da će većina naviјati za Emu. Spremna sam za veliko finale, dosta sam naučila iz prošlogodišnjeg finala. U teškim trenucima sada igram mnogo bolje  - rekla јe Sabalenka. - Psihološku priprema za meč sam dosta poboljšala, mnogo sam smireniјa u odlučuјućim trenucima. Kada sve ne ide po planu, i dalje se držim plana i ne gubim glavu. Naјviše sam ponosna što mogu da kontrolišem svoјe emociјe - dodala јe 26-godišnja Bjeloruskinja.

image

Džesika Pegula

-FOTO: EPA

Pegula je na krilima publike uspjela da režira preokret protiv Muhove. 

- Na početku meča sam umalo zaplakala. Osjećala sam se kao početnik na terenu, potpuno me јe oduvala. Јoš ne znam kako sam uspjela da se preokrenem. Počela sam da igram više na njenom bekhendu, ona je napravila više grešaka. Uživaću u finalu. Sabalenka me je pobijedila u Sinsinatiju, ali ću pokušati da joj se revanširam - rekla je Pegula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:39